Her er verdens dyreste pude

Ny pladespiller hylder 50 år med Sgt. Pepper

Om en måned – den 1. juni – er det fem årtier siden, at Beatles udsendte sit ikoniske og berømte ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.”

Pladen betragtes ikke kun som en af Beatles’ bedste og mest innovative med hensyn til musik og cover design.

Med mere end 32 millioner kopier er det 1960’erne mest solgte album – og som professor Kevin J. Dettmar skriver i ”Oxford Encyclopedia of British Literature”:

Project-Audio SB Sgt. Pepper er en pladespiller af meget høj kvalitet og med sigte på de mange, der mener, at Beatles musik kun kan høres fra vinylplader – ikke de nymodens cd, dvd eller streaming på mobilen.

”Sgt. Pepper er det vigtigste og mest indflydelsesrige rock and roll album, der nogensinde er indspillet”.

Men nok om albummet, der bragte os uforglemmelige sange som ”Lucy in the Sky with Diamonds”, ”Getting Better” og ”When I’m Sixty-Four”. Det vil bl.a. blive fejret med  en genudsendelse på cd.

Jeg vil hellere fortælle om den måde, som østrigske Pro-Ject Audio hylder Lennon, McCartney, Harrison og Star og de 50 år siden ”Sgt Pepper”.

Det ikoniske Sgt. Pepper cover.

 

 

Det gør Pro-Ject Audio med to meget specielle pladespillere, der må være de helt rigtige at afspille Beatles’ mest berømte album på. I 1967 kendte man hverken cd, dvd, downloads eller streaming, men kun vinyl og magnetbånd. Så vil man have original lyd, må det foregå med en LP-plade.

Begge de nye grammofoner bygger på eksisterende modeller fra Pro-Ject, og de er udviklet i tæt samarbejde med de to overlevende Beatles medlemmer Paul McCartney og Ringo Starkey.

De kender hinanden godt, for Pro-Ject har tidligere fremstillet specielle pladespillere, der hylder afdøde George Harrison og Beatles’ musik fra 1964.

Pro-Ject SB Sgt. Pepper pladespilleren fremstilles i kun 1.000 eksemplarer.

Den ene pladespiller kaldes Pro-Ject Essential III Sgt. Pepper’s Drum, og den er virkeligt for fanatiske elskere af albummet. Grammofonen er nemlig lakeret i blot, mens pladetallerkenen af akryl er pyntet med et foto af storetrommen på Sgt. Pepper albummets cover. Pick-uppen er en dansk Ortofon OM-10.

Den anden nyhed er mere diskret med kabinet i valnøddetræ og et par tydelige Beatles stempler. Den kaldes Pro-Ject SB Sgt. Pepper Limited Edition, har en bedre dæmpning af vibrationer og kommer med en pladespænde, en EVO tonearm i kulfiber og en dyrere 2M Silver pickup.

”Essential III” pladespilleren koster 500 euro (ca. 3.750 kroner), mens man må bløde 1.400 euro (ca. 10.500   kroner) for 2Xperience SB grammofonen.

Essential III – kan Beatles fans spille plader på andre grammofoner?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens dyreste pude