Denne frakke har det hele

Nokias nye gamle 3310 på russisk

Man skal smede, mens jernet er varmt – siger man jo.

I mobil sammenhæng må det kunne fortolkes til, at man skal lancere kopier eller varianter hurtigst muligt, når en bestemt telefon får masser af positiv omtale.

Jeg er dog ikke sikker på, at Nokia – og samarbejds partneren HMD Global – er så vildt begejstrede for i hvert fald den ene nye modificering af den genfødte Nokia 3310 klassiker.

Den ene er vel ok, nemlig at schweiziske Gresso laver en luksus udgave af 3310 klædt i titanium. Den slags luksus modificering er Gresso berømt for i forbindels med iPhones.

Til gengæld ser Nokia nok mere skeptisk på, at 3310 telefonen nu fås i en version med den russiske præsident Putins kontrafej på – i guld.

Finland og Rusland har jo ikke altid været bedste venner, selvom de to lande er naboer. Og lige nu mobiliserer Finland nærmest med store investeringer i sit militær langs den russiske grænse.

Den “putinske” Nokia telefon kommer i denne flotte æske af træ.

Jeg ved ehller, om Vladimir Putin selv synes, at ideen fra det russiske juveler firma Caviar er så sindssyg god.

Nokia 3310 er trods alt en 17 år gammel telefon og ikke spor moderne, når man sammenligner med smartphones. Og i Putins øjne skal Rusland jo være helt fremme i verden med teknologi.

Anyway. Præsidenten har åbenbart ikke protesteret, da Caviar tidligere præsenterede Putin inspirerede iPhone 6s telefoner for et år siden.

Ifølge Caviar udtrykker den nye Supremo Putin udgave af Nokia 3310 ”den luksus, stil og karakter, der kendetegner præsident Putin – den mest populære mand i Rusland.”

Bagsiden af den patriotiske Nokia telefon prydes af et renæssance inspireret portræt af Putin i guld. Desuden er der en forgyldt plade med håndgraverede tekst linier fra den russiske national melodi.

Den centrale knap på mobilens tastatur og andre detaljer er også forgyldte, eller plastikken udskiftet med titanium. Det hele skal jo helst sige bling.

Den ordinære nye Nokia 3310 skal næppe koste meget mere end 400 kroner. Gresso tager 21.000 kroner for sin variant i titanium, mens Caviar nøjes med 99.000 rubler (ca. 13.000 kroner) for en Nokia med Putin flair.

Til den pris får man den russiske Nokia leveret i en smukt mørkerødt lakeret træ æske, der er foret med sort fløjl….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne frakke har det hele