Lad Motiv ringen afløse motions uret

En komplet Windows pc i lommen

Mens smartphones bliver større og større, kunne de se ud, som om laptop fabrikanterne har succes med at gå den anden vej.

Enten bliver nye bærbare pc’er de rene kæmper som f.eks. Acers nyeste spille-laptop med 21 tommers skærm, eller fabrikanterne går den eksakt modsatte vej a la Apples hot sælgende små Macbooks eller de billige Chromebooks til Google.

laptop-mini-3

En ny rekord i små størrelser stiller den nye GPD Pocket, der har en skærm på bare 7 tommer og et rigtigt mekanisk tastatur, man skal kunne skrive på. Store pølsefingre er dog nok ikke en god idé, medmindre man ønsker at ramme flere taster på samme tid.

Lomme-laptoppen kommer med Windows 10, en Intel Atom x7 processor, 4 GB RAM, et 7.000 mAh batteri og en SSD disk på 128 GB som lager. Det lyder såmænd brugbart til tekster, websurfing, mindre regneark, men næppe avancerede spil. Mindre pc-spil skulle dog være ok.

laptop-mini-5

Hvad er størst – en lille Windows laptop eller en velvoksen smartphone?

GPD Pocket er bygget op omkring en chassis ramme af aluminium, og der er både en almindelig USB-port, et USB Type-C stik, HDMI port og et hovedtelefon stik.

Efter sigende skal tastaturet være ok at skrive på, og i stedet får en pladskrævende pegeplade har man en lille rød joystick lignende knap i stil med ældre IBM Thinkpad computere.

I virkeligheden er GPD Pocket, hvad man nutildags kalder en 2-i-én laptop eller en hybrid pc. Det lille LED display bag Gorilla Glass kan nemlig også betjenes som en touch skærm.

laptop-mini-8

Ligesom en stor smartphone kan GPD laptoppen anbringes i en lomme.

Den kinesiske fabrikant af den lille laptop  – ton-chi-ki –  vil sende nyheden til crowd finansiering på iværksætter portalen Indiegogo til februar. Til den tid vil vi få mere at vide om pris og forventet leverings tidspunkt….

laptop-mini-7

Lomme laptoppen ved siden af en bærbar pc i normal størrelse.

laptop-mini-4

laptop-mini-2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad Motiv ringen afløse motions uret