Spotify stadig en klar nummer ét

Stor HP laptop har vældige kræfter

I de senere år er der gået mode i at bygge stadig mindre laptops – ført an af Apple med sine små og lette MacBooks. Moderne bærbare pc’er må helst ikke veje mere end et kilo og have en skærm på over 13 tommer.

Det kan være ok til mobilt brug. Når man sidder i et fly eller i et mødelokale, har man sjældent brug for at skrive lange romaner. Her er det vigtigere med et kompakt ydre og en god skærm at tjekke nyheder, mails og regneark på.

Heldigvis tænker gutterne hos HP også på, at mange bruger deres laptop som erstatning for en traditionel desktop. Den kan nemlig let klappes sammen og gemmes af vejen, når den ikke er i brug

Rammerne omkring den 17 tommers skærm er usædvanligt smalle. Det har gjort det muligt at bygge den nye HP Envy 17 mindre end andre store laptops. (Foto: HP)

Når man som undertegnede skriver meget og bestyrer et par blogge, er det en klar fordel at arbejde med en stor laptop. Helst med 17 tommer, fordi man har mange vinduer åbne – med tekster, billeder, hjemmesider osv.

Vi er formentlig en af målgrupperne for HP’s nye Envy 17 laptop. Der er tale om en opgradering af en af markedets i forvejen bedste 17 tommers maskiner, som nu har fået den seneste 10. generation af Intel processorer og stærkere MX330 grafikchips fra Nvidia.

Desuden er HP Envy 17 blevet mere elegant at se på. Faktisk er laptoppen mærkbart mindre end sin forgænger fra sidste år. Det skyldes bl.a, at HP bruger meget tyndere rammer omkring skærmen. Den fylder nu 86 procent af arealet på øverste halvdel og kan vise billeder i op til 4K.

HP Envy 17 har et separat tal-tastatur. De indbyggede højttalere stammer fra B&O. (Foto: HP)

HP tilbyder den nye store Envy med helt nye Intel processorer op til Core i7, der assisteres af enten 32 eller 64 GB RAM. Indendørs er der trods det slanke ydre plads til en del udvidelser som f.eks. en kombination af et 256 GB SSD drev og en harddisk på 1 TB. Så skulle der være lager til det meste.

Envy 17 kommer med et baggrunds-belyst tastatur, der har et separat numerisk keyboard. Tal-mennesker vil elske det. Der er integreret fingeraftryks-skanner. Wi-Fi 6.0, Bluetooth 5.0 og en skuffe til SD-udvidelseskort.

Der er HDMI 2.0, et enkelt USB-C og tre USB-A stik. Et af sidstnævnte kan bruges til HP’s Sleep and Charge feature, hvor laptoppen kan lade f.eks. en mobiltelefon op, selvom computeren er slukket.

Den nye HP Envy 17 er klædt i aluminium med en sandblæst og anodiseret overflade. (Foto: HP)

Multimedia er der også masser af. Danske Bang & Olufsen har leveret de to indbyggede højttalere. To mikrofoner er der også plus et selfie kamera, som kan styres fra separate taster. Endelig kann Envy 17 nu styres ved hjælp af brugerens stemme via Amazons Alexa og Microsofts Cortana assistenter.

HP hævder, at batteriet på 55 Wh kan holde den store laptop kørende i op til 11 timer. Bruger man en hurtig oplader, kan computeren lades op fra nul til 50 procent på knap 45 minutter.

Den nye Envy 17 optræder endnu ikke på HP’s danske hjemmeside. Derfor må jeg nøjes med at fortælle om de amerikanske priser, der f.eks. 1.250 dollars – ca. 8.850 kroner – for en model med Intel Core i/-1065G7 processor, 12 GB lager, Nvidia GeForce MC330 grafik, 512 GB SSD og touch-skærm i Full HD….

(Indledningsfoto til artiklen: HP)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify stadig en klar nummer ét