Disse mobiler købte vi i august

Nokia vil være grønnere

Nokia X30 5G. (Foto: HMD Global)

I de seneste par år har Nokia holdt ret lav profil, når det gjaldt præsentation af nye smartphones i de mere ambitiøse prisklasser.

Faktisk gik der længe rygter om, at HMD Global, der producerer Nokia telefoner nu om dage, ville trække sig helt ud af den direkte konkurrence med Samsung, Apple eller Xiaomi.

I stedet ville Nokia satse på smartphones i mellemklassen og på endnu billigere feature-phones. Netop disse mobiler, som tit er moderne versioner af Nokia klassikere fra for 20 år siden, sælger fortsat som varmt brød.

I dag viser Nokia så, at man ikke helt har glemt de mere avancerede smartphones. Samtidig lancerer finnerne et nyt abonnement, der belønner brugere, som beholder deres mobil længere end normalt.

Selvfølgelig vil Nokia bruge dette Circular abonnement til at markere sig i den løbende diskussion om genbrug og anvendelse af mere klimarigtige materialer i mobiltelefoner.

Nokia X30 er en af markedets grønneste smartphones. (Foto: HMD Global)

Circular øko-abonnementet bliver i første omgang introduceret i Tyskland og Storbritannien, mens Danmark og Skandinavien er på tale til en lancering i december.

I abonnementet får man for et fast månedligt beløb fra 12 euro adgang til en Nokia smartphone eller tablet. Desuden går nogle af pengene videre til godtgørende klima-formål.

Jo længere man lader være med at skifte til nye modeller, desto større støttebeløb sender man videre. Når udstyret til sidst ikke kan længere, forpligter Nokia sig til at tage det tilbage og sikre, at materialerne i dem bliver genbrugt så vidt muligt.

I forbindelse med lancering af Circular præsenterede Nokia sin nye X30, der er mærkets mest bæredygtige smartphone nogensinde.

Mærkelig nok fås den ikke med øko-abonnementet. Det kan kun de to lidt ældre Nokia T10 tablet med otte tommers skærm samt Nokia XR20, der er en ekstra-robust 5G telefon med 6,67 tommers skærm og to kameraer på ryggen.

Nokia G60 hører til de billige 5G telefoner på markedet. (Foto: HMD Global)

Den nye Nokia X30 5G ville ellers være oplagt til det grønne initiativ: Den er bygget af 100 procent genbrugs-aluminium, der bl.a. sidder i telefonens chassis og højttaler-grill. Mobilens plastik-dele, som udgør en langt større del af helheden, kommer fra 65 procent genbrug.

I den forbindelse er det også underligt, at Nokia ikke har givet et batteri, som ejeren selv kan udskifte.

Netop batteriet er ellers et af de mest oplagte steder at bevise sine miljørigtige tanker i praksis. Hvis man kan skifte batteri, vil det automatisk forlænge mobilens levetid hos mange.

Rent teknisk kommer Nokia X30 med Qualcomms Snapdragon 695 mellemklasse processor, 6 GB RAM og 128 GB lager eller 8 / 256 GB. Det er altså ikke en nyhed, der skal slås med markedets stærkeste. Måske lige bortset fra på det grønne aspekt.

Skærmen på X30 er en AMOLED på 6,43 tommer, Full HD+ grafik og 90 Hz billed-opdatering. Displayet ligger godt beskyttet bag Gorilla Glass Victus.

Den nye T21 tablet med 10,4 tommers skærm. (Foto: HMD Global)

På kamera-siden praler Nokia meget af telefonens 50 megapixel hoved-objektiv, der skal være mærkets hidtil bedste. Det assisteres af en vidvinkel på 13 megapixel og en selfie skyder på 16 MP.

Nokia X30 5G lander på det danske marked fra oktober, hvor priserne ligger på henholdsvis 3.999 og 4.199 kroner. I begge tilfælde fås den lysegrønne telefon i farverne Cloudy Blue og Ice White. For hver X30 telefon, der bliver købt, planter miljø-organisationen Ecologi, et træ.

Nokias anden mobil-nyhed i dag er G60 modellen til 2.499 kroner. Den bliver dermed en af de billige 5G telefoner på det danske marked, hvor den kan købes fra i dag.

Også G60 svømmer med på den grønne bølge, fordi dens bagplade er lavet af 100 procent genbrugs-plastik. Chassis’et i plastik rummer 60 procent genbrug.

Nokia G60 5G har en 6,58 tommers LCD-skærm i Full HD+. Displayet har en billed-optagering på hurtige 120 Hz, hvilket gør telefonen fin til spil og gaming.

Her er alle Nokias nyheder på IFA 2022 på ét blik. (Foto: HMD Global)

 

Motoren ombord er den samme Snapdragon 695 som i søster-modellen X30, men G60 er lidt svagere bestykket i RAM og lager.

Til gengæld ser kamera-udbuddet helt ok ud til prisenu. Hoved-objektivet er på 50 megapixel og suppleres af en ultra vidvinkel på 5 MP og en dybde-sensor på 2 MP.

Endelig præsenterer Nokia en opdatering af sin flot sælgende T20 tablet. Den nye T21 har som sin forgænger et 10,4 tommers display i 2K kvalitet og et solidt kabinet i aluminium.

Indenbords sidder en kinesisk Unisoc T612 processor med otte kerner og enten 4/64 eller 4/128 GB hukommelse. Tabletten fås med og uden 4G telefoni.

Nokia har endnu ikke tidspunkt for lancering af T21 i Danmark og derfor heller ikke aktuelle priser parat….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i august