Nu kører NIO ind i Danmark

Se det nye Android 13

(Foto: Google)

Hvert år kommer Google med en ny version af sit meget udbredte Android system til smartphones og tablets.

Sådan er det selvfølgelig også i år, og siden i går ligger den seneste Android 13 udgave klar til download. I første omgang dog kun til Googles egne Pixel telefoner.

I løbet af de kommende uger og måneder vil det blive rullet ud til alle de kendte smartphone fabrikanter – undtagen naturligvis Apple.

Hvor hurtigt det sker, er op til den enkelte fabrikant. Mange lægger nemlig deres egen brugerflade og ekstra funktioner, som skal forbedre betjeningen yderligere.

Her på Leifshows vil jeg lige give jer en oversigt over de vigtigste nyheder i Android 13, som man vil mærke på tværs af alle smartphones og tablets:

Nu kan man tilpasse farven i alle app-ikoner – ikke kun Googles egne- så de matcher med den valgte baggrund. (Foto: Google)

Bedre samarbejde på tværs
Android smartphones, tablets og Chromebook laptops har aldrig været specielt gode til at samarbejde og snakke sammen. Det ændrer sig nu med Android 13:

I stil med Apple indfører Google nu en ”mellem-hylde”, som alle enheder kan dele, der benytter samme Google konto.

I praksis kan man f.eks. kopiere en tekst eller et billede og lægge det direkte ind på en anden enhed.

Desuden skal man kunne streame messaging-apps fra en telefon direkte og over på en Chromebook. På den måde kan man så også chatte med fra laptoppen.

Mere fleksibelt design
Google udvider bl.a. sit ”Material You” design. Det gør det bl.a. muligt tilpasse farven på app-ikoner til baggrunden. Tidligere virkede dette trick kun på Googles egne apps. Nu fungerer det også på andre softwarehuses app-ikoner.

Forbedringer ser man tillige i Android medie-afspilleren, som fremover kan tilpasse sine billeder til designet af LP- eller podcast-covers.

I Android 13 kan man vælge, hvilke fotos i sit billed-arkiv en app skal have adgang til. (Foto: Google)

Mere sikkert privatliv
Google indfører fra Android 13 en række nye features og funktioner, der skal beskytte brugerens private informationer bedre end tidligere.

F.eks. skal man ikke længere give adgang for apps til hele sit foto-bibliotek. Nu kan udvælge de bestemte billeder, som en app kan bruge.

Android 13 sletter automatisk følsomme data som f.eks. email adresser og telefon-numre efter et stykke tid fra ”mellem-hylden.” På den måde kan apps ikke ved en fejltagelse få adgang til dem.

Fra Android 13 kan apps ikke længere som standard afsende notifikationer, når de er downloadet. Fremover skal de spørge om lov først.

Bedre udvalg af sprog
Fra Android 13 kan man ikke kun vælge sprog for hele styresystemet, men for hver enkelt app.

På den måde kan man f.eks. bruge Google Maps på engelsk og WhatsApp på dansk. Smart, hvis telefonen bruges af flere, der kommer fra forskellige lande….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kører NIO ind i Danmark