OnePlus 10T kommer 3. august

Netflix skrumper stadig

(Foto: Cottonbro / Pexels)

Efter mere end ti år med uafbrudt fremgang, har Netflix i 2022 oplevet en helt ny fornemmelse: Det går den forkerte vej med medlemstallet.

Samtidig viser andre analyser, at Netflix’ brugere ikke er så tilfredse med tjenesten, som de har været før. Tre streaming-rivaler har flere flere glade kunder end Netflix selv.

Netflix’ primære svar på den negative udvikling er at sætte priserne ned, men dét kan kun lade sig gøre, hvis der også placeres reklamer i film og tv-serier. Noget, der var helt utænkeligt for Netflix’ ledelse for bare fem år siden.

Natten til i dag præsenterede Netflix sine regnskabstal for andet kvartal af 2022. De viste et fald på en million betalende abonnenter. Fem gange så mange som i årets første kvartal.

Netflix viser sig dog optimistisk. En million tabte abonnenter vil blive opvejet af mindst lige så mange nye i juli, august og september.

(Infografik: Statista.com)

Desuden er Netflix med 220,7 millioner betalte abonnenter stadig verdens suverænt største video-streaming service.

Netflix vil bl.a. hente mange nye kunder blandt dem, der i øjeblikket deler et abonnement med naboen, venner eller familien. Alene her ligger 100 millioner husholdninger på verdensbasis, vurderer Netflix.

Lad os nu se, for Netflix har også modvind på en anden front: En ny analyse fra Whip Media afslører nemlig, at Netflix er rutsjet helt ned på fjerdepladsen i tilfredshed hos amerikanske streaming-brugere.

80 procent tilfredse kunder er stadig flot, men det er altså ti procent færre end for bare et år siden.

Mest glade er amerikanske tv-seere for HBO Max, der scorer 94 procent i tilfredshed. Også Disney+ og Hulu ligger foran Netflix, selvom de ikke er gået frem. Tværtimod er det Netflix, der er styrtet stærkere ned end alle andre konkurrenter.

HBO Max har kun været på markedet i godt to år, men har hentet 78 millioner abonnenter i den periode. Det skyldes sikkert bestsellere som ”Game of Thrones”, ”Westworld”, ”True Detective” eller ”The Wire.”

Netflix vil ikke længere acceptere, at folk deler passwordet med andre – f.eks. naboer, venner og familie, der bor på en geografisk anden adresse. (Foto: Anastasia Shuraeva / Pexels)

Den helt store vinder i tilfredshed er en tech-gigant, som de fleste kender for telefoner, tablets og computere – nemlig Apple.

iPhone-fabrikantens Apple TV+ er gået hele 14 procent frem i tilfredshed og indtager nu hitlistens sjette-plads.

Apple vil ikke oplyse, hvor mange tv-abonnenter man har, men branche-vurderinger taler om mellem 20 og 25 millioner. Der er altså stadig meget laaaangt op til Netflix’ 220, HBO’s 78 eller Disneys 88 millioner.

Men tilbage til Netflix, hvor mange mener, at tjenesten er blevet offer for sin egen store succes under Corona pandemien.

Da voksede abonnent-skaren nemlig meget hurtigere, end den ville have gjort under normale omstændigheder. Folk var jo tvunget til at sidde hjemme i mange måneder, hvor de ikke kunne gå i biografen, til sport eller koncert.

Infografikken fra Statista viser, at Netflix voksede fra 30,4 millioner i slutningen af 2012 til 221,8 millioner ni år senere. Men så begyndte det at gå nedad.

(Infografik: Statista.com)

Netflix eksperimenterer nu med flere forskellige løsninger på at komme den såkaldte ”password-deling” til livs.

Netflix kan nemlig udmærket følge via internet, hvornår en abonnent logger sig ind på en adresse, som kodeordet ikke hører til. Passwordet må altså enten være stjålet, eller flere deles om det for at spare penge.

Tidligere har Netflix tolereret det stiltiende. Det gik jo så godt. Nu, hvor kurven hælder den forkerte vej, skal penge hentes ind, hvor det er muligt.

Ifølge nyhedstjenesten Bloomberg er Netflix begyndt at jage kodeords-delere i de lande, hvor fænomenet tilsyneladende er mest udbredt – nemlig Chile, Peru, Argentina, El Salvador.

Her skal den Netflix kontohavere betale to til tre dollars mere pr. måned. Det svarer til en prisforhøjelse på en tredjedel.

En abonnent på Netflix Basic vil så kunne tilføje ét ekstra ”hjem” ud over sit eget, mens en Netflix Standard bruger kan gøre det med to. Betaler man for et Netflix Premium abonnement, må man dele det med tre andre….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus 10T kommer 3. august