Øretelefoner til at sove

Køber du online i Kina?

(Foto: The DigitalArtist / Pixabay)

Mens Corona pandemien har raset i verden omkring os, er mange flere danskere begyndt at købe deres varer online.

Det mest nærliggende er selvfølgelig føde- og dagligvarer. Derfor har Nemlig.com og supermarkeds-kæderne haft rekordstor omsætning på nettet

Det samme har de danske elektronik-varehuse, fordi hjemme-arbejde og -undervisning har krævet bedre udstyr i hjemmet – nye laptops, større skærme, bedre tastaturer og webcams.

Rigtigt mange danskere kigger imidlertid også til udlandet, når de vil købe ind.

Amazon ligger lige til højrebenet, og Zalando har efterhånden iklædt en del medborgere i nyt tøj og sko.

Et stigende antal danskere shopper imidlertid også i Kina, hvor nogle af verdens største online varehuse ligger.

Dem kender de færreste navn og baggrund for. OK – Alibaba kender mange navnet på. Det samme med JD.com eller Tmall, fordi man her kan købe alt mellem himmel og jord til ofte svimlende lave priser.

Analyse-firmaet Statista.com har lavet en hitliste over de største kinesiske online butikker. Den største af dem alle – Taobao – omsætter for 3,1 billion kroner om året eller 490,3 milliarder US dollars.

Taobao og Tmall hører begge til Alibaba koncernen, der betragtes som Kinas svar på Amazon. Begge handler primært med kinesere.

Det internationale islæt kommer på fjerdepladsen med AliExpress, der i dag kommunikerer på 11 forskellige sprog.

JD, der er en forkortelse Jingdong, er Alibabas værste konkurrent. JD har været online siden 2004 og er nok mest kendt for sit globale salg af droner.

Ifølge det amerikanske erhvervs-medie ”Forbes” har JD.com omkring 180.000 ansatte. De sørger for et salg tæt på Amazons, der har 800.000 medarbejdere worldwide….

Jack Ma er Kinas tredje-rigeste mand og hjernen bag Alibaba imperiet. (Foto: Ciaran McCrickard / World Economic Forum / Wikimedia)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øretelefoner til at sove