Nu kan I bestille Nothing

Biffen dyr i København

(Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels)

Biograferne er tilbage på fuld styrke og kommer traditionelt også med et par ”blockbustere” i sommervarmen. Det er bl.a. film som den nye ”Thor” eller ”Minions.”

Hvis ikke folk har været tilbage i biffen efter Corona, venter der dog nok et chok. Det er nemlig begyndt at være rigtig dyrt at se film på det store lærred.

Ifølge analysebureauet Numbeo er København den niende-dyreste storby at købe biografbillet i. På infografikken med udvalgte byer er den danske hovedstad helt oppe på fjerdepladsen blandt 526 målte byer kloden rundt.

I København koster en biografbillet i gennemsnit 17 euro eller ca.   kroner. Kun seks byer i Schweiz plus New York i USA og Riyad i Saudi Arabien er dyrere.

I sidstnævnte by er biografer til gengæld en ny attraktion. De er først for nylig blevet lovlige i det arabiske land.

(Infografik: Statista.com)

I det hele taget koster det en formue at gå i biografen, når man bor i Schweiz. Alpelandet sætter sig på de fem øverste pladser på listen. Med Lausanne og Zürich helt i top med billetpriser på 20,82 dollars.

Danmark er desværre også generelt langt oppe i pris. Aalborg og Odense lander således på en delt 12. plads med billetpriser på 16,98 dollars, mens Aarhus er næsten 20 kroner billigere nede på en 56. plads med 14,12 dollrs.

For prisen for en billet i Schweiz kan tre mennesker gå i biografen for at se en international topfilm i Accra i Ghana eller i Warshawa i Polen. I indiske Delhi eller argentinske Buenos Aires sågar fire film-elskere.

Verdens billigste storby at besøge biografen er Irans hovedstad Teheran med beskedne to dollars. Til gengæld er udvalget af film nok begrænset med den stramme politik, som præstestyret fører….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan I bestille Nothing