LinkedIn mere snakkesalig

Her er IKEAs første pladespiller

(Foto:: IKEA)

Det er længe siden,  at IKEA bare var sådan et stort varehus, der leverede sine møbler i flade papkasser og med en gør-det-selv vejledning ilagt.

I dag er IKEA f.eks. komplette køkkener, intelligente lamper, trådløse Sonos højttalere, hele disco-anlæg med lys  – og nu altså også en god gammeldags pladespiller.

Den hedder IKEA x Swedish House Mafia Record Player og havde i går verdenspremiere på Milan Design Week 2022 i Italien.

Pladespilleren er del af IKEA’s nye OBEGRÄNSAD kollektion, der i første omgang også består af en lænestol og et bord. Alle tre kommer på markedet til efteråret.

 

 

(Foto:: IKEA)

I 2019 arbejdede IKEA også sammen med musikerne fra den kendte  DJ-trio Swedish House Mafia. Dengang var det om de populære FRAKTA tasker.

Sidste år afslørede House Mafia så, at man sammen med IKEA puslede med møbler, der var specielt indrettet til musikere. OBEGRÄNSAD er det synlige resultat.

IKEA er desværre kun rundhundet med fotos af pladespilleren. Billeder af lænestolen blev kun vist i små stykker, så den må vi have til gode i sin fulde helhed. Til gengæld har tekstforfatterne haft frie tøjler i beskrivelsen:

” OBEGRÄNSAD stolen udstråler den perfekte balance mellem form og funktion, hvilket i det hele taget er hjertet i dette samarbejde. Det minimalistiske design skaber en ren elegance, samtidig med at de justerbare stropper gør det muligt at fin-indstille siddekomforten. Stolen viser den del af samarbejdet, der hjælper med at skabe et afslappende miljø, hvor man kan nyde sin musik i hjemmet.”

For godt et år siden udsendte Swedish House Mafia sit første studiealbum, selvom de tre DJs havde arbejdet sammen i 16 år. (Foto: Gianluca199063 / Wikimedia)

Pyha – hvad kan IKEA så finde på at skive om pladespilleren?

OBEGRÄNSAD bordet har jeg kun et par intetsigende detaljefotos af, men IKEA lader skinne igennem, at det er designet med musik-udøvere i tankerne.

Bordet rummer bl.a. et par højttaler-standere, så de kan løftes fra gulvet og op i ørehøjde. Under bordpladen er den en udtrækkelig hylde, hvor man f.eks. kan placere sit Midi keyboard.

Stjernen i den nye kollektion er dog helt klart pladespilleren. Den bryder nemlig helt trenden i markedet, der går ud på at bygge grammofoner så slanke og elegante som muligt.

(Foto:: IKEA)

OBEGRÄNSAD pladespilleren er høj og klodset. Den må gerne vække opsigt, fordi ”den er en meget fysisk manifestation.”

Resultatet er en fusion af firkanter og cirkler, der ikke undskylder spor, at den ser lidt buttet ud. Ligesom mange pladespillere i 1960’erne og 70’erne.

Meget praktisk har den nye IKEA grammofon en for-forstærker indbygget, så nålens spæde output kan blæses op i et niveau, som en moderne forstærker eller radio kan forstå via ert USB-kabel. Mange af dem har nemlig ikke længere en “Phono” indgang som standard.

OBEGRÄNSAD pladespilleren må også have sin egen effekt-forstærker indendørs, for IKEA fortæller, at den kan kobles direkte til eksterne højttalere via kabel. Det gælder også IKEA’s egne ENEBY bokse.

Endelig kommer OBEGRÄNSAD grammofonen med en udskiftelig pickup og en diamant-nål. Indeni det solide kabinet sidder også dæmpere, som skal holde eksterne vibrationer borte fra den sarte overflade på vinylpladen….

Her er IKEAs første samarbejde med svenske discjockeys – FRAKTA taskerne fra 2019. (Foto:: IKEA)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LinkedIn mere snakkesalig