Data er blevet en byrde

IKEA gør opladning let

(Foto: IKEA)

Møbelgiganten IKEA vil nu slå et ekstra slag for at udbrede trådløs opladning – og på en både elegant og praktisk måde.

Allerede for et par år siden præsenterede IKEA sofaborde, der havde Qi-paneler integreret, som kunne bruges til ledningsfri opladning af telefoner, øretelefoner og smarte ure.

Det næste trin fra IKEA er meget mere alsidigt: Det er en flad boks, som man anbringer under bordpladen på sit eksisterende bord. Stråler fra boksen trænger igennem bordpladen og lader den elektroniske gadget op, som man har liggende ovenpå.

IKEA’s nye Sjömärke enhed sættes fast under bordpladen med enten dobbelt-klæbende tape, der følger med i pakken. Eller man bruger 18 x 6 mm træskruer, som skal købes separat.

(Foto: IKEA)

Bordpladen skal været lavet af træ, plastic eller et andet materiale, der ikke blokerer for magnetiske felter. Desuden skal pladen være mellem otte og 22 mm tyk. Det skal man nok lige tjekke, inden man bestiller en Sjömärke oplader fra oktober.

Under bordet skal man trække et elkabel, så Sjömärke enheden selv kan få tilført energi, den forvandler til magnetiske stråler. Oven på bordpladen markerer man opladerens placering ved hjælp af et ”X” klistermærke.

IKEA gør opmærksom på, at Sjömärke enheden har indbygget temperatur- og strømsikring. Godt at vide, så den trådløse oplader ikke bliver varm, når den f.eks. er placeret mod en træ-overflade.

Regn i øvrigt ikke med, at IKEA nyheden er en superhurtig oplader. Den afgiver formentlig omkring fem watt. Det er en hastighed, som iPhone brugere er vant til, men som er lav for de fleste Android telefoner.

Sjömärke enheden er endnu ikke dukket op på IKEAs danske hjemmeside, men på den amerikanske – se her. Nyheden kommer til salg i IKEA’s varehuse  fra oktober til priser fra 40 dollars eller ca.    kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Data er blevet en byrde