3 er halvvejs med 5G

Køb næsten ny mobil hos Telia

(Foto: Ben Collins / Unsplash)

Mange mennesker ærgrer sig over, at de (stort set) hvert år lægger en større sum penge for at købe den seneste nye smartphone model.

Både pengepungen og klodens ressourcer ville formentlig have det bedre, hvis man beholdt sin nuværende mobil lidt længere eller købte en brugt smartphone i stedet.

Netop det der med en brugt mobil har ofte været et problem for danskerne. Ingen vil ses med en ”gammel” telefon, når den er et så stort status-objekt og bliver vist frem på alle cafeborde, bardiske og skriveborde.

Telia tager nu chancen og bryder med traditionen. Fra i dag lancerer teleselskabet konceptet ”Næsten Ny”. Det giver publikum mulighed for at købe en brugt mobil,, som er serviceret, renset og klargjort, så den fremstår som næsten ny.

Prisen er markant lavere end på en ny smartphone. Samtidig yder Telia 12 måneders garanti og 24 måneders reklamationsret på telefonerne, så køberen står med samme vilkår som ved et helt fabriksny mobil.

At initiativet kommer netop fra Telia, er ingen overraskelse. Det svenske teleselskab var også først til at tage gamle mobiler i bytte ved køb af en ny.

Hvis man lader mobilen leve lidt længere, kan det straks måles i telefonens CO₂ belastning. (Foto: MarieXMartin / Pixabay)

Telia Recycle hedder programmet, der er blevet en gedigen succes. Det giver bl.a. Telia en meget fin fornemmelse af, hvilke mobil-modeller danskerne er ved at være trætte af. Hver måned kan I her på Leifshows se en topliste fra Telia Recycle over de mest udskiftede.

Samtidig vil Telia som alle teleselskaber gerne have en grønnere og mere klimarigtig profil. Salget af de brugte mobiler er en del af denne strategi om at være en leverandør til hele familien – vel at mærke med en ambitiøs bæredygtigheds-agenda.

Næsten Ny skal være en god mulighed for at købe en smartphone, der kvalitets-mæssigt er fuldt på højde med en helt ny – bare til en lavere pris.

Inden de brugte mobiltelefoner rammer Telias webshop, har de gennemgået et kvalitetstjek.

Her bliver de både tjekket og testet, og telefonen bliver professionelt nulstillet. Hukommelsen bliver naturligvis også slettet, så den nye ejer ikke kan se, hvad den forrige gemte på af billeder, adresser og kodeord..

Det sikrer, at telefonerne er fuldt funktionsdygtige og lever op til Telias Næsten Ny-standard.

Kvalitetstjekket sikrer samtidig, at mobilerne er i så god stand, at der følger både 12 måneders garanti og 24 måneders reklamationsret med.

(Illustration: Telia)

En typisk mobil fra Telias Næsten Ny program har kun været brugt af en enkelt ejer. I praksis vil det være svært at se og føle forskel på den og en helt fabriksny telefon.

Markedspriserne for brugte telefoner varierer og derfor gør priserne på Næsten Ny mobilerne det også. Alt afhængig af model vil der dog typisk være mellem 20 og 50 procent at spare i forhold til nyprisen.

I forhold til klimaet og vores udnyttelse af jordens ressourcer kan det være en god idé at forlænge en mobiltelefons liv. Alt for mange af dem ender på elskrot lossepladserne, selvom der kunne være mange gode år i dem.

Klima-konsulenthuset Footprint Firm har f.eks. regnet ud for Telia, at forlænger man f.eks. en mobils levetid med halvandet år, vil den gennemsnitlige CO2 udledning pr. år for telefonen falde med omkring 33 procent.

Hvad er en Næsten Ny?
En smartphone fra Telias Næsten Ny program er det, der kaldes en Grade B. Det vil sige, at mobilen har en god stand med eventuelt enkelte ridser, som man ikke lægger mærke til ved dagligt brug.

Inden telefonen bliver gensolgt, har den gennemgået det store eftersyn og en grundig kvalitetstest, der bl.a. skal sikre følgende:

  • Knapper, touch-skærm, kameraer, højttaler, mikrofon, batteri, opladning og Wi-Fi-forbindelse er i orden.
  • Alt tidligere indhold er slettet, og mobilen er ikke låst til et teleselskab.
  • Kunden kan tilkøbe Telias almindelige mobilforsikring. Dette er ikke en selvfølge for brugte mobiler, da kun telefoner af bedste kvalitet kan forsikres.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 er halvvejs med 5G