Powerbank med super kræfter

Sej ting på armen

(Foto: Garmin)

Hvis du hører til dem, der gerne vil ligne en eventyrer eller en rigtig rå sportsmand (m/k), har Garmins smartwatches altid været et godt sted at kigge.

Det gælder især de lidt ældre modeller som Fenix familien, der skriger ”tough” på lang afstand. Store, robuste og manuelle i ordets bedste betydning.

Først her i den nye syvende generation har Garmin Fenix fået en touch skærm. Indtil da har bærerne måttet bruge fem klassiske metalknapper på siden. Ligesom på klassiske analoge sports- og pilot-ure.

Touch-skærme kunne ikke bruges ordentligt med handsker på, og de kunne ofte heller ikke tåle mudder, vand, sved, hårde bevægelser og elementernes rasen – mente den amerikanske urfabrikant med speciale i GPS udstyr til bl.a. skibsfart, biler og fly.

(Foto: Garmin)

Garmin har for længst skiftet mening, hvilket tydeligt ses på mere mainstream smartwatches som Venu eller vivoactive. På den klassiske Fenix har man bare bibeholdt det rå og manuelle. Ligesom Landrover gjorde i mange år med sin legendariske Defender.

I sin nye syvende generation minder Garmin Fenix mere om en moderne Landrover Discovery eller Range Rover. De kan tåle alt terræn, men har også luksus og den seneste nye elektronik ombord.

Ud over touch skærmen er den anden store nyhed i Fenix 7, at uret har fået en lommelygte i. Ikke bare en lille LED-pære, men en solid lampe der kan lyse effektivt op, når bæreren f.eks. er ude at løbe om natten og campere i vildnisset om natten.’

Lommelygten i uret kan vælges i hvidt eller rødt, og man kan justere lysstyrken på urets display. Mere show-præget er en feature, hvor lygten blinker i takt med løberens kadence.

Fenix 7 henvender sig til eventyrere og sportsfolk. (Foto: Garmin)

Som tidligere kommer Garmins sports-klassiker i tre størrelser: Urkassen på Fenix 7S er på 42 mm i diameter, på Fenix 7 47 mm og på største model 7X hele 51 mm. Så er det en ordentlig krydder at have på armen.

Man kan også stadig vælge Fenix med og uden solceller og i versioner med dyrere safirglas hen over det sarte display.

Solcellerne på skærmen er i øvrigt ikke kun til pynt: Hvis man benytter Garmin uret i området med masser af sol, kan uret køre i op til fem uger på solstråler, når det kun bruges som smartwatch. Har har tændt GPS navigationen, begrænses solenergien til fem dage.

For dem, der har det med at færdes uden for alfarvej, er det godt at vide, at Fenix 7 uret kan arbejde med alle kendte satellit systemer. Desuden fungerer det med det såkaldte L5 frekvensområde, der ifølge Garmin skal ”give øget nøjagtighed i udfordrende omgivelser.”

Alle de nye Garmin Fenix 7 modeller kommer præ-installeret med SkyView kort. Er de ikke gode nok, kan man også downloade TopoActive landkort. Sidstnævnte er standard på den dyreste Fenix med solceller og safirglas.

Det nye Fenix 7 ur har fået en effektiv lommelygte indbygget. (Foto: Garmin)

På app-siden er der bl.a. et nyt stamina-værktøj, der måler og overvåger brugerens udholdenhed under løb og cykling.

En ny ”Race Predictor” tilbyder viden om løberens trænings-tilstande og forventede mellemtider, mens en ”Recovery Advisor” fortæller, hvor mange timer bæreren skal bruge i hvile efter sine fysiske pragt-præstationer.

Selvfølgelig kan den nye Garmin som andre gode smartwatches måle sundheds-relaterede ting som puls, hjerterytme, kropstemperatur, stress, ilt-mætning af blodet og søvn-kvalitet.

Endelig kan Fenix 7 udveksle informationer trådløst med smartphones. Notifikationer fra mobilen kan kobles fra under f.eks. en sports-udøvelse, og uret kan sende en alarm til kontakter på telefonen i opståede nødsituationer.

Ligesom Range Rover er Garmin Fenix 7 en dyr fornøjelse. Priserne begynder ved 5.500 kroner….

Fenix 7 fås med solceller integreret, som virkelig kan bruges til noget. (Foto: Garmin)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Powerbank med super kræfter