Apple vil sælge 300 mio. iPhones næste år

TDC vil være CO₂ neutral i 2030

(Foto: Mr. Ganso / Pixabay)

Danskernes data-forbrug stiger med 40 procent år for år. Det giver ikke kun nye online muligheder for flere mennesker, men betyder samtidig et højere energi-forbrug i den danske tele- og it-sektor.

TDC NET, der er Danmarks største udbyder af mobil og fast infrastruktur, vil bygge fire solcelle-parker for at hente mere vedvarende energi. Målet er, at TDC skal være 100 procent CO neutral i 2030.

TDC NET opfordrer samtidig til, at hele den danske tele- og it-branche tager et fælles ansvar for at operere mere energi-rigtigt i fremtiden.

”Når vi forbinder flere boliger og virksomheder med højhastigheds-bredbånd og mobilnet, stiger brugen af streaming, og mange flere produkter bliver koblet på internet. Det fører igen til et højere strømforbrug,” forklarer Andreas Pfisterer. Han er administrerende direktør i TDC NET.

Moderne 5G mobilnet bruger betydeligt mindre strøm end ældre systemer. (Foto: TDC)

”Vi har et ansvar for at svare på denne udvikling ved at blive så energi-effektive som muligt. Branchen er i gang, men hos TDC NET springer vi nu frem ved at præsentere en klimaplan, der forpligter os til at være COneutrale om ni år,” fortsætter han.

Helt konkret vil TDC NET nedbringe CO-udledningen fra egen forretning med 50 procent allerede i 2023 og 100 procent i 2028. Udledninger fra leverandører og kunders skal være borte 100 procent i 2030.

TDC satser bl.a. på solenergi til at hjælpe sig i den grønne udvikling:

I øjeblikket installerer teleselskabet 71.000 solcelle-moduler på et areal ved Svendborg. Det svarer til 53 fodboldbaner.

adm. direktør Andreas Pffisterer: TDC NET skal værer CO2 neutral senest i 2030. (Foto: TDC)

TDC NET vil bygge i alt fire af den slags solcelle-parker, der tilsammen skal dække 60 procent af selskabets energi-forbrug.

TDC NET vil desuden finde en væsentlig del af CO-besparelserne ved at udskifte ældre og strøm-krævende teknologier med mere energi-effektive løsninger. I den forbindelse skal selskabets 3G-net udfases, mens det nationale 5G-net skal udbygges yderligere.

”Digitale løsninger baseret på moderne mobil-teknologi forventes at kunne reducere COudledninger på tværs af brancher med 15 procent. Men udviklingen sker ikke fra den ene dag til den anden, og heller ikke uden samarbejde på tværs af industrierne,” siger Andreas Pfisterer….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple vil sælge 300 mio. iPhones næste år