Bliv vækket af din gamle bil

Apple vil sælge 300 mio. iPhones næste år

(Foto: WeChat / Gizchina)

Selvom leverings-manglen af komponenter og chips har gjort ondt på elektronik-industrien, vil salget af smartphones alligevel slå en ny rekord her i 2021.

Verden over vil 1,3 milliarder nye mobiltelefoner blive langet over disken i år. Ifølge analyse-bureauet IDC er det 5,3 procent flere end i 2020.

Analytikerne mener, at komponent-manglen vil vare langt ind i 2022. Til gengæld er de åbenbart uenige om, hvem det vil gå hårdest ud over.

Tilbage i oktober meldte Apple ud, at man havde skruet produktionen af den nye iPhone 13 med op til 10 millioner styk.

Forklaringerne var dels, at Apple ikke kunne producere tilstrækkeligt mange af især sine store iPhone Pro modeller på grund af komponent-manglen.

Samsung vil fordoble salget af sine folde-telefoner næste år. (Foto: Samsung)

Dels havde publikum ikke taget helt så varmt imod iPhone 13, som Apple havde forventet. Forbedringerne i de nye modeller var åbenbart ikke store nok.

Nu kommer imidlertid helt andre toner fra Apple. Ifølge den sydkoreanske branche-avis ETNews vil Apple øge sin iPhone produktion med over 30 procent i første halvår af 2022.

Fra januar til juni næste år vil Apple sælge 170 millioner iPhones. I samme periode i år var det 130 millioner. Det kunne tyde på et mål om 300 millioner telefoner for hele 2022. Det højeste antal nogensinde hos Apple.

Apples fornyede optimisme begrundes bl.a. med, at iPhones i dag er nummer ét på det store kinesiske marked. Foran Kinas egne Vivo, Xiaomi, Oppo og Huawei.

På verdensplan har iPhone tilbage-erobret andenpladsen fra Xiaomi. Kun Samsung sælger flere smartphones end Apple.

Apple iPhone er i dag den bedst sælgende mobiltelefon i Kina. (Foto: Apple)

ETNews hævder også, at iPhone 13 har solgt meget bedre, end de amerikanske aviser hævder. Over 80 millioner, men det vil Apple bare ikke selv prale med. Hvis det er korrekt, vil det være flere iPhones end nogensinde – fra september og indtil nu.

Populariteten giver dog også udfordringer. I mange lande er der i dag ventetider på en måned eller længere på at få leveret sin iPhone 13.

For at imødegå efterspørgslen har Apple derfor halveret produktionen af iPads og ældre iPhone modeller. Alle samlebånd koncentrerer sig om at bygge iPhone 13.

Samsung sidder naturligvis ikke stille på sin globale førsteplads. Målet er her at sælge mindst 334 millioner smartphones næste år. Det er 25 procent flere end de 267 millioner enheder fra i år.

Det første af flere nye hits i 2022 kommer til februar – nemlig Galaxy S22 telefonerne. Senere kommer nye versioner af folde-mobilerne Galaxy Z, som Samsung vil fordoble salget af.

Samsung vil desuden indføre 5G på alle sine billige budget-telefoner i Galaxy familien….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliv vækket af din gamle bil