Vi får ny gratis streaming kanal

Twitters stifter trækker sig

(Foto: Mark Warner / Wikimedia)

Facebooks Mark Zuckerberg mister nu en af sine modstandere og direkte konkurrenter. Twitters medstifter og mange-årige topchef Jack Dorsey har nemlig meddelt, at han trækker sig fra sin post med øjeblikkelig virkning.

Dorseys afløser som CEO for Twitter bliver selskabets hidtidige tekniske direktør Parag Agrawal, som har været i selskabet i over 10 år.

Den ofte kontroversielle Dorsey siger, at Twitter nu er moden til at klare sig uden sine stiftere. Han forbliver dog i selskabets bestyrelse i et halvt år for at assistere ved ledelses-skiftet.

Derefter siger Dorsey helt farvel til sit “barn.” Det er en beslutning, som han alene har taget. Ingen har presset ham ud, skriver topchefen i en tweet til Twitters medarbejdere.

Der var engang for mange år siden, at Twitter og Facebook var lige små. I dag har Facebook otte gange så mange brugere. (Foto: PhotoMIX Company / Unsplash)

Jack Dorsey har stået I spidsen for Twitter i flere omgange. Først i det sociale medies første leveår fra 2006 til 2008, hvor han blev afsat. Dorsey vendte så tilbage som direktør igen i 2015 og har holdt den post siden.

I 2020 blev Dorseys tronstol rystet kraftigt, da hans medstifter Paul Singer og en række investorer mente, at han hellere måtte træde tilbage. Ud over Twitter fungerede han nemlig også som topchef for betalings-tjenesten Square.

Dorsey overlevede krisen, men var rystet. Samtidig klarede Twitter sig mindre godt, end børsen i New York havde ventet.

De seneste tal for daglige brugere ligger på 211 million, hvoraf de 37 millioner bor i USA. Her er Twitter i stilstand uden vækst, hvilket har kostet det sociale medie tre milliarder kroner i erstatning til utilfredse investorer.

Dorsey og co. har forsøgt at få gang i Twitter igen gennem opkøb af softwarehuse og introduktion af services:

I januar købte Twitter nyhedsbrev specialisten Revue og integrerede straks dennes features i selve Twitter.

I dag kan Twitter brugere kræve betaling for, at andre kan læse deres nyheder. Twitter tager fem procent i kommission for det.

Senest har det sociale medie introduceret Twitter Blue, der leverer ekstra funktioner mod et månedligt abonnement på tre dollars.

Hvad Jack Dorsey vil beskæftige sig med, når han forlader Twitter, er der ingen meldinger om. Men han har jo stadig sit topjob I Square plus flere milliarder på bankbogen. Dem har han bl.a. tjent de to gange, hvor Twitter har hentet penge på børsen i Wall Street….

Her ses en af Jack Dorseys tidligste skitser fra 2006 til et sms-baseret socialt medie – forløberen til Twitter. (Foto: Jack Dorsey / Wikimedia)

 

 

 

 

 

 

 

+

Donald Trump regerede gennem flere år via sine tweets, inden han blev smidt ud af Twitter. Her ses Twitters Jack Dorsey til højre ved et møde i Det Hvide Hus. (Foto: The White House / Wikimedia)

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Dorsey

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi får ny gratis streaming kanal