Én mobil-oplader til alle

Shop med en robot

(Foto: Piaggio)

Italienerne har altid været gode til at designe sjove og spændende biler. Tænk blot på Ferrari, Maserati, Lamborghini eller Fiat 124 Spyder.

Ud over pasta og rødvin er italienerne også mestre i to–hjulede køretøjer. Lad mig nævne Vespa scooteren, den klassiske Ciao knallert eller motorcykler fra Aprilia og Moto Guzzi.

Alle disse to-hjulere stammer fra Piaggio koncernen, der nu om dage også har kastet sine årtier af knowhow i at bygge små praktiske robotter.

For et par år siden kom første resultat. Gita robotten, der kunne følge sin ejer som hund – tungt lastet med supermarkeds-indkøb. Gita skulle samtidig indsættes som post-robot, der kunne uddele pakker og breve i f.eks. storbyer.

Forrest Gita mini-udgaven – bagved den fuldvoksne Gita. (Foto: Piaggio)

Jeg skal ikke kunne sige noget om, hvorvidt Gita er blevet en stor kommerciel succes. Noget kunne dog tyde på, at første generation var lidt for stor, tung og ikke mindst for dyr for det store publikum.

I hvert fald har Piaggio nu præsenteret en lillesøster til Gita. Den nye Gitamini  er mere elegant og nøjes med at kunne transportere ni kilo varer – den store kunne slæbe 18 kilo.

Ifølge Piaggio rummer Gitamini  op til 16 liter i sit bagagerum, hvilket skulle være nok til fem dages mad- og drikke-forbrug for en enkelt person, medmindre vedkommende er meget sulten eller tørstig.

Gitamini kan køre dobbelt så langt som sin storesøster på en batteri opladning. Det vil sige i syv timer og en strækning på 34 kilometer.

 

 

Til gengæld må man undvære muligheden for at streame musik via sin personlige robot, som man kan med den store Gita.

Undvære må man også en integreret affaldsspand. Den er der ikke plads til i Gitaminis 45 gange 41 gange 48 centimeter og 13 kilo.

Ligesom storesøster følger gitamini efter sin ejer som en hund, og alene det skal nok vække opsigt på gågader og i indkøbscentre.

Ejeren styrer robotten via sin mobiltelefon og en app. Kommunikationen foregår enten via Bluetooth eller Wi-Fi, og Gitamini kan skyde en topfart er 10 kilometer i timen. Med den hastighed må ejeren løbe eller jogge foran sin robot.

Gitamini kommer på markedet den 15. oktober til priser fra 1.850 dollars eller ca. 12.000 kroner. Piaggio vil også tilbyde en leasing ordning til 64 dollars om måneden….

(Foto: Piaggio)

(Foto: Piaggio)

(Foto: Piaggio)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Én mobil-oplader til alle