Bose fornyr sine hørebøffer

Verdens sikreste Android?

(Foto: Nitrokey)

I disse tider med hackere, spyware og aflytning af telefoner og email er online spionagr desværre blevet hverdag for mange mennesker. Især for dem, der måtte have ting at holde hemmeligt på deres mobiler.

De fleste tyr til løsninger som at bruge WhatsApp til sine online meddelelser, for her er alle beskeder krypteret hele vejen fra afsender til myndigheder.

Hvis denne kryptering ikke er nok, findes der nogle små smartphone fabrikater, som gør mobilen super-sikker hele vejen igennem. Til stor ærgrelse for politi, teleselskaber, arbejdsgivere og efterretnings-tjenester.

Den seneste nye af slagsen bygges i Tyskland og sælges – helt usædvanligt – til en pris, der er til at betale. 630 euro eller ca. 4.700 kroner – vil Nitrokey have for sin NitroPhone 1.

Årsagen til den ret lave pris skal nok findes i, at Nitrokey modificerer en standard mobil frem for at udvikle egen hardware. Resultatet skulle alligevel være verdens mest sikre Android telefon.

Basis for NitroPhone 1 er Googles Pixel 4a smartphone, som tyskerne bl.a. har lagt GrapheneOS styresystemet som et par ekstra lag oven på Android.

Udefra ligner Nitrophone 1 en ganske almindelig Google Pixel 4a mobil. (Foto: Gizchina)

Nitrokey gør samtidig meget ud af at fortælle, at telefonen ikke er blevet sværere at betjene – bare fordi den nu er beskyttet mod alle slags indbrud og aflytning-.

Basis-specifikationerne er de samme som på Googles ret populære Pixel 4a: Det vil sige en Snapdragon 730G processor, 6 GB RAM, 128 GB lager, et hovedkamer på 12,2 megapixel og en 5,8 tommers skærm i Full HD. Det er ganske almindelig mellemklasse.

Men så kommer alle de specialiteter, som Nitrokey har lagt ekstra i – og som gør den uskyldigt udseende NitroPhone til noget særligt:

 1. Stærk kryptering via sikkerheds-chip beskytter mobil og data mod selv sofistikerede fysiske angreb.
 2. Dobbelt kontrol af styresystem, så man kan se, om det har været forsøgt ændret af uvedkommende.
 3. Automatisk ”selvmord” efter et antal forsøg med forkerte kodeord, eller telefonen ligger inaktiv i en på forhånd fastsat periode.
 4. Pinkode vises på skærmen på en måde, så ingen andre end den autoriserede bruger kan kigge med.
 5. Telefonen kan leveres helt uden mikrofoner. I stedet bruges et specielt sikret headsæt til stemme kommunikation.
 6. Kraftigt forbedret Android styresystem med ekstra sikrede software elementer.
 7. Alle apps er sikret i en egen virtuel ”sandkasse” for at isolere dem helt fra virus, spyware, trojanske heste og andre former for malware.
 8. Beskyttelse mod angreb, der kan komme via mobilnettet.
 9. Ingen normal adgang til Google Play services eller cloud databaser, medmindre de er særlig godkendt.
 10. End-to-end kryptering af samtaler, email, sms og data-kommunikation til og fra telefonen. Bacvkup kan foretages til et USB-stick eller særligt beskyttede cloud-tjenester.
 11. Ekstra lamper advarer, når mikrofoner, kamera og lokalisering af telefonen er aktiv….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bose fornyr sine hørebøffer