Kokke vil have hørebøffer

Vi køber vildt mange apps

(Foto: SensorTower)

I november sidste år forsøgte Apple at sende freds-signaler til vrede app-udviklere og politikere, der truede med at skære på Apples monopol i sin App Store.

Det skete med introduktionen af det nye App Store Small Business Program, der nedsætter Apples kommission af et app-salg fra 30 til 15 procent hos udviklere men årlig omsætning på under en million dollars.

I den forløbne uge kom Apple så med en endnu større indrømmelse: App-udviklere må fortælle deres kunder om andre betalings-metoder uden for Apples egen lukkede verden. Det kunne f.eks være via email og uden at skulle betale kommission til Apple.

Når man ser de senere års udvikling i salg af apps til først og fremmest smartphones, forstår man godt, at Apple ikke har lyst til at foretage ændringer.

Ifølge analysefirmaet SensorTower har App Store omsat for over 40 milliarder dollars – ca. 255 milliarder kroner – alene her i de første seks måneder af 2021.

Det giver vel groft sagt Apple en indtjening på 10 milliarder dollars, uden at it-giganten egentlig skulle røre end finger. Det er jo andre, der har knoklet med at udvikle de nye apps.

I forbindelse med den retssag, som Apple førte mod Fortnite spilfabrikanten Epic Games sidste år, kom det således frem, at Apple tjente 22 milliarder dollars i App Store kommission i 2020. Det skulle svare til en profit margin på 80 procent!

Apples advokater bestred naturligvis denne påstand, men kunne ikke dreje opmærksomheden bort fra, at Apple tjener styrtende på sin App Store. Den har eksisteret siden 2008 og styrer salget af apps og abonnementer på digitalt indhold….

Salget i Apples App Store vokser meget hurtigere end i Googles konkurrerende Play butik. (Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokke vil have hørebøffer