Telia miljømærker mobiler

Byg din egen bærbare pc

(Foto: Framework)

Når man køber en ny bærbar pc, er der mange fabrikanter og forhandlere, som tilbyder, at man kan bygge sin laptop op selv.

Det er selvfølgelig en sandhed med modifikationer: Man kan konfigurere og bestille sin laptop med forskellige processorer, større RAM og lager end standard – og eventuelt også bestemme grafikkort og skærmtype.

Meget mere har de færreste brug for, medmindre de lider af pilfingreri eller hører til dem, der hele tiden vil have deres computer udstyret med det aller-seneste nye i elektronik.

Her kommer Framework Laptop ind i billedet. Den lille amerikanske fabrikant sælger både komplette bærbare pc’er som normalt, men man kan altså også få sin laptop som byggesæt.

Det gør ikke kun Framework meget nemmere at reparere og udskifte en komponent, når den går i stykker. Man kan samtidig udvide og opgradere sin pc så ofte, man har lyst og penge til. Alt, der kræves, er en rolig hånd og lidt værktøj.

Priserne begynder ved 999 dollars – ca. 6.500 kroner – for en laptop med Intel Core i5 processor, 13,5 tommers skærm i Full HDm 8 GB RAM og 256 GB SSD, Wi-Fi 6, Bluetooth 5,2, Iris XE grafik, fingeraftryks skanner, 55 watt batteri og Windows 10 Home. Laptoppen vejer 1,3 kilo.

I øjeblikket sælger Framework kun sine laptops – både de komplette og gør-det-selv udgaven . i USA og Canada. Ikke et ord, om de kommer til Europa.

Framework laptoppen er bygget op i moduler, der gør det nemt for brugeren selv at udskifte de forskellige elementer . (Foto: Framework)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Telia miljømærker mobiler