Vil du købe den nye iPhone 13?

TikTok strammer for teenies

(Foto: Alexander Shatov / Unsplash)

TikTok kan bruges af folk i alle aldre, selvom det sociale medie er klart mest populært blandt yngre generationer som børn og teenagere.

Faktisk er udbredelsen så stor blandt teenies, at TikTok nu har annonceret en hel stribe nye beskyttelses- og sikkerheds-features til netop denne aldersgruppe.

En af de nye funktioner går specielt mod de 16- til 17-årige, der vil se færre pop-up vinduer og få begrænset deres aktiviteter på TikToks.

Den vigtigste ændring, at teenagers får deres direct mails (DM’s) markeret med ”No One” eller ”Ingen”. I praksis betyder det, at de forhindres i at modtage direkte henvendelser fra andre.

Er man ældre, vil “default” blive sat til ”Friends”. Med andre ord kan de sende og modtage meddelelser fra folk, som de følger på TikTok eller bliver fulgt af.

TikTok vil også introducere nogle blødere spærre-anordninger til brugere mellem 13 og 15 år: De vil f.eks. ikke kunne modtage push-meddelelser efter kl. 21. For de 16-17-årige er det kl. 22.

De nye tidsgrænser forhindrer ikke teenagere i at bruge TikTok app’en. Tilsyneladende er formålet, at app’en er mindre forstyrrende, når notifikationer og beskeder er koblet fra.

TikToks nye tiltag er i øvrigt ikke en voldsomt stor nyhed: Både Apple og Google har i forvejen features til forældre-kontrol. TikTok lægger sig bare ovenpå.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du købe den nye iPhone 13?