Lille Sony med stor lyd

TikTok til grupper

(Foto: Solen Feyissa / Pixabay)

Hvis der er én ting, som de mange unge brugere af TikTok har savnet i disse Corona-tider, har det været mulighed for at kommunikere med en hel gruppe af venner.

Som i alle andre social media apps kan sende direkte meddelelser til en person via TikTok. Gruppe-funktioner som i Zoom, Teams, Facebook, WhatsApp eller Instagram har imidlertid været udelukket.

Det ændrer sig senere i år, skriver nyhedstjenesten Reuters. Den nærmere dato er ikke offentliggjort, så det kan i princippet være i næste uge eller til november.

Udseendet og features vil formentlig være de samme som i den kinesiske version af TikTok. Den hedder Douyin og har haft gruppe-chat siden 2019.

Det var den gode nyhed med hensyn til TikTok. Den knap så gode er, at TikTok brugere ikke længere kan slippe for at se personlige og skræddersyede reklamer længere.

(Foto: Solen Feyissa / Pixabay)

Indtil nu har TikTok haft en mulighed for, at man kunne klikke de skræddersyede annoncer fra og kun se de generelle. Det er slut fra den 15. april.

Ifølge det amerikanske online medie The Verge har TikTok meddelt sine brugere, at ”din opsætning vil ændre sig og de reklamer, du vil se, vil fremover være baseret på, hvad du gør på TikTok.”

Ændringen placerer TikTok på linie med andre sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter. Med én vigtig forskel:

På TikTok vil man fortsat kunne stoppe, at app’en også følger med i, hvilke andre websider man besøger på nettet. Det kan man ikke hos konkurrenterne.

Timingen hos TikTok er nok ikke helt tilfældig. Den falder sammen med, at Apple fremover vil kræve af alle app-udviklere til iPhone, at de spørger brugerne først, om de må ”tracke” dem på nettet. Det kommer med iOS 14.5 opgraderingen….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille Sony med stor lyd