Grøn lyd i ørerne

Google stopper gammel Android

(Foto: Pasi Mämmelä / Pixabay)

Apple gør det samme med sine antikke iPhones: På et tidspunkt kan ældre Apple mobiler ikke opgraderes længere og må kassereres eller sendes til genbrug.

Nu gør Google det samme med Android telefoner, der er mere end 10 år gamle. Det vil sige mobiler, der stadig kører på den syvende udgave af styresystemet eller ældre. Det hed Android 2.3 Gingerbread og blev udsendt i 2010.

Formentlig er der ingen blandt mine læsere, som kører med en telefon, der er så gammel. Det vil jo næsten svare til at køre rundt i Fred Flintstones fod-drevne stenalder bil.

Men nu er I advaret: Fra den 27. september kan telefoner med Android 2.3 eller ældre ikke længere bruge Google apps. Man kan stadig logge på internet, men det er slut med Gmail eller Google Maps.

Selvfølgelig kan der være folk, som stadig bruger en 10-11 år gammel smartphone af ren nostalgi, men de bør i det mindste opgradere den til Android 4.x med kælenavnene Icecream Sandwich, Jelly Bean og KitKat.

Google fortæller, at adgangs-stoppet for meget gamle Android telefoner er nødvendig for at garantere brugernes online sikkerhed….

Googles egen Nexus S var den første telefon med Android Gingerbread. Den var i øvrigt også først på markedet med trådløst NFC (Near Field Communication). (Foto: Google / Wikimedia)’

…………….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn lyd i ørerne