Når tv-skærmen er et møbel

Her er emoji’ens historie

(Foto: Charles Deluvio / Unsplash)

Bruger I også sjove emojis i jeres sms’er, emails og social media indlæg? Formentlig ja, for de farverige små piktogrammer er blevet utroligt populære.

Alene på Facebook sendes over 700 millioner emojis om dagen. Over 900 af dem bruges hver dag som kommentar og svar uden tekst på Facebook Messenger.

På Twitter er 86 procent af emoji-brugerne under 24 år, og 57 procent er kvinder.

Det er blot nogle få af de imponerende statistikker, der samler sig om emojis. Men hvor meget kender I egentlig dem, selvom om benytter dem mange gange om dagen?

Selve navnet stammer fra japansk, hvor ordet udtales ”moh-jee” og betyder billed-karakter. Det dækker jo fint over fænomenet, der blev indført med mobiltelefoner i 1995.

 

(Infografik: Statista.com)

I det første år havde man 76 forskellige emojis at vælge imellem. I 2022 kommer mindst 107 nye til med bl.a. motiver af gravide mænd, bønner og finger-hjerter, som de koreanske K-pop stjerner har gjort populære. Formentlig når udvalget op på 3.460 styk.

Det er ikke helt så mange som i 2021 eller 2022 med henholdsvis 207 og 334 nye emojis. Her har brugerne bl.a. kunne vende sig til tegninger med trans-gender flag, brændende hjerter, kvinder  med fuldskæg, par af blandede racer og bubble-te.

Godkendelsen af nye emojis styres nu om dage af det uafhængige Unicode Consortium. Det sørger for, at motiverne laves i en form, så de nemt kan bruges på tværs af pc’er, Macs, tablets, iPhones og Android telefoner.

Det hele begyndte hos japanske teleselskaber og spredte sig hurtigt til hele verden. I 2010 var tallet nået op på over 1.000 motiver.

Forskellige hudfarver kom på markedet i 2015, og året inden dukkede anti-mobbe-emoji’en med ”øjet i en boble” op. Par og familier med forældre af samme køn blev lanceret i 2010….

………..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når tv-skærmen er et møbel