På party med Sony

Pas på WhatsApp kopier

(Foto: Rajshekhar Rajaharia)

Det er ikke kun dyre Louis Vuitton tasker, der kopieres på livet løs og sælges billigt via internet.

Tilsyneladende går kopierings-iveren også ud over populære apps – og sågar sociale medier.

I hvert fald florerer der lige nu flere modificerede udgaver af WhatsApp på nettet. Mest aktuel er den pinke version, som jeg viser billeder af i denne artikel.

Alle, der bruger den rigtige WhatsApp, ved, at den udbredte meddelelelses-app er grøn. De burde blive alarmeret bare ved at se farve-skiftet på skærm og navn,

De ukendte bagmænd bag WhatsApp Pink hævder, at deres udgave er både hurtigere at bruge end originalen og tilbyder flere smarte features.

(Foto: Rajshekhar Rajaharia)

Sandheden er en anden. Ifølge flere internationale web-medier indeholder WhatsApp Pink flere former for malware. App’en er direkte farlig og kan skade både den mobil og tablet, som den installeres på.

Desuden bliver man bedt om at bruge de samme login informationer, som man har på sin nuværende WhatsApp. Derefter vil ens personlige data blive kopieret.

Den indiske specialist i internet sikkerhed – Rajshekhar Rajaharia – har udsendt følgende advarsel:

“Pas på WhatsApp Pink!! En virus spredes i øjeblikket i #WhatsApp grupper sammen med en APK download link. Lad være med at klikke på noget, der bærer navnet WhatsApp Pink. Du risikerer at miste al kontrol med din mobiltelefon. Facebook (der ejer WhatsApp) har aldrig udsendt en Pink version af app’en.”

Hvis man er gået i fælden, har Rajaharia også nogle gode råd til, hvordan man kommer af med den lyserøde fare igen. Læs dem her:

Sådan ser den ægte WhatsApp ud – lysegrøn. (Foto: Webster 2703 / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På party med Sony