Smukt Nokia ur til de fitness glade

Pas på, hvad I lægger på mobilen

Man skulle tro, at det var umuligt at smugle en falsk udgave af en populær app som WhatsApp ind på de to store app butikker hos Apple eller Google. Men det er det åbenbart ikke.

I weekenden blev det nemlig afsløret, at Google har haft en fake WhatsApp app liggende i sin Play Store – og at den ifølge insider hjemmesiden The Hacker News er downloadet af over en million godtroende ejere af Android telefoner verden over.

App’en hedder ”Update WhatsApp Messenger”. Hvis I har downloadet den – så slet den så hurtigt som muligt. Og håb på, at den ikke har gjort skade på jeres Android mobil og f.eks. har kopieret alle jeres private data.

Ligesom Apple forsøger Google at undgå falske – og farlige – apps ved at teste dem, inden de bliver frigivet til de millioner af brugere, som besøger app-butikkerne hver dag. Ikke desto mindre er det langt fra første gang, at man hører om problematiske apps hos Google Play.

Her ses nærbilleder af den falske WhatsApp, som over en million Android brugere har downloadet uden at ane uråd. (Foto: The Hacker News)

I det aktuelle tilfælde lykkedes det bedragerne at smugle en app ind, der hed præcist det samme som den originale fra Facebook. Afsenderen var ”WhatsApp Inc”, men udviklerne har meget smart udnyttet et tomt rum efter navnet til at hælde et par Unicode karakterer ind. Dem opdager almindelige brugere ikke, selv om navnet reelt set er ” WhatsApp+Inc%C2%A0”

Folk, der har downloadet den falske app, opdagede hurtigt, at der var noget galt. App’en åbnede nemlig ikke op til nye meddelelser eller viste chats fra andre brugere, men viste i stedet reklamer for andre, mindre interessante apps.

Google har selvfølgelig fjernet den falske WhatsApp, men eksemplet viser, at man altid skal være forsigtig med downloads af nye app. Normalt gælder denne advarsel primært apps fra ukendte leverandører, og som man henter i en af de to officielle app butikker, men selv her kan man åbenbart ikke vide sig 100 pct. sikker.

Selve WhatsApp er ikke så udbredt i Danmark som i mange andre lande. App’en ejes af Facebook og er som sådan en konkurrent til Facebook Messenger. På verdensplan bruger over en milliard mennesker den populære besked-app…..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukt Nokia ur til de fitness glade