Når ord bliver våben

Nyt navn til smart hjem

(Foto: Wiser / Schneider Electric)

Det kan være fint nok at fylde sin bolig med alt mulig elektronik og computer-styring, der kontrollerer belysning, fungerer som alarm og sørger for, at man kan tale til sit tv.

En rigtig ”smart” bolig opnår man dog først, når man lader systemet hjælpe med at gøre hjemmet mere bæredygtigt og klima-rigtigt.

Det er målet med det nye Wiser smart home koncept fra store Schneider Electric. Det kan alle de samme ting som konkurrenterne, men fokuserer ekstra meget på energi-besparelser og at undgå energi-spild i private hjem.

Wisers umiddelbart største fordel er, at systemet er tilpasset FUGA fra danske LK. Det udgør langt størstedelen af de stikkontakter og rammer, som man finder i danskernes hjem.

Smart Home løsninger bliver først rigtig smarte, når de integreres med boligens energi-forsyning. (Foto: Wiser / Schneider Electric)

Det betyder, at Wiser er let at integrere i eksisterende boliger. Desuden kan man bruge både en app på mobilen eller Google Assistent og Amazon Alexa til at give stemme-ordrer til systemet.

App’en kan indstilles til at sende notifikationer, når der opstår en uventet hændelse i hjemmet. Det kan f.eks. være, når et vandrør springer læk og er i fare for at oversvømme bryggerset eller kælderen.

Ifølge Det Internationale Miljøagentur står bygninger i dag for 36 procent af den samlede CO₂-udledning i EU.

Det er langt mere end f.eks. passagerfly, der ofte får skylden for at belaste vores klima ekstra meget.

Wiser kan integreres med Danmarks mest udbredte stikkontakter fra LK. (Foto: Wiser / Schneider Electric)

Af den grund er det vigtigt, at private mennesker tager ansvar og selv gør noget for at reducere deres CO₂ udledning.

Wiser hjælper med opgaven ved at give sine brugere en automatiseret tilgang til energi-forbruget. Systemet kan således skrue ned for varmen og slukke for lyset, når ingen er hjemme.

Senere kommer også muligheden for at skrue op, når boligens medlemmer er på vej hjem – og deres mobiltelefoner er i kontakt med Wisers lokale netværk.

Systemet vil ligeledes kunne indstilles til automatisk at skrue ned for varmen, når der luftes ud. På samme måde kan Wizer åbne op for hjemmets ovenlys-vinduer, inden hjemmets beboere kommer hjem i sommer-månederne.

Wisers Smart Home løsning kan f.eks. tænde for lys og varme eller slukke for alarmen, når husets beboere nærmer sig. (Foto: Wiser / Schneider Electric)

 

Schneider Electric mener, at Wiser udfylder et hul i markedet for smart home koncepter.

Løsningen placerer sig midt imellem de meget komplekse systemer, der primært er rettet imod nybyggeri og totalrenoveringer . og de helt simple systemer, som kan installeres af brugerne selv, men som til gengæld har en række begrænsninger.

Wisers koncept udvides løbende. På nuværende tidspunkt kan man bl.a. få gateways, lysregulering, jalousi-styring, batteri-tryk og en stribe forskellige sensorer til f.eks. vand, bevægelse, temperatur og til døre eller vinduer.

Senere i år kommer temperatur-kontrol, energi-overvågning, indendørs video-kamera og smarte kontakter….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når ord bliver våben