Nedtur for Netflix, men vandt syv Oscars

Når ord bliver våben

(Foto: dbostian / Github)

Gennem årene har jeg set en del forsøg på at erstatte det traditionelle QWERTY tastatur med alternativer, der både skal være hurtigere og mere komfortable at skrive på.

De mest vellykkede har nok været det ergonomiske tastaturer, som Microsoft og Logitech tilbyder.

Deres grundlæggende layout er det samme som det originale, men tastaturet er delt op, og tasterne vinklet i forhold til hinanden. Det fungerer faktisk og skal være ergonomisk mere korrekt end et fladt bræt med taster på.

Så må jeg sige, at det nye Pineapple tastatur er mere ”frygt-indgydende.” Det ligner nemlig en håndgranat i design og kan måske minde os om, at ord er et vigtigt våben i demokrati.

Når man kigger tættere på, kan man se, at granaten er belagt med 24 taster. (Foto: dbostian / Github)

Betegnelsen Pineapple – eller på dansk ananas – er ikke valgt tilfældigt. Det er nemlig amerikanske soldaters kælenavn for den såkaldte Mk 2 håndgranat.

Den skrive-dygtige ananas er udviklet af Reddit brugeren Dapperrogue. Han tilbyder alle nødvendige tegninger til at bygge tastaturet via online portalen GitHub.

Pineapple Keyboard kommer med 25 taster fordelt på en usædvanlig måde. Ifølge opfinderen kan man betjene tasterne med en enkelt hånd eller naturligvis bruge begge ”forpoter”.

24 af tasterne sidder buet omkring centret i seks rækker med hver fire taster. Hver tast har sin egen mekaniske switch, så man aldrig er i tvivl om, hvorvidt man har aktiveret den eller ej.

Når man åbner sikkerheds-låsen på granaten, får man adgang til en 25. tast, (Foto: dbostian / Github)

Den 25. tast er “hemmelig.” Den finder man nemlig ved at trække i håndgranatens sikkerheds-stift. Er den fjernet, kan den ekstra tast aktiveres ved at trykke på granatens sikkerheds-håndtag.

Das ganze Molevitten styres af en lillebitte Arduino Pro Micro, der er gemt inde i selve ananassen, Her sidder også et opladeligt batteri til at holde tastaturet kørende.

Jeg skal ikke kunne sige noget om, hvorvidt Pineapple tastaturet kan bruges i praksis. Det kan nemlig ikke som normalt betjenes som normalt ved at trykke på en sekvens af bogstaver, tal og tegn.

I stedet udløser hver tast et ”eksplosivt” ord som f.eks. ”Boom”!”. Trykker man den 25. tast, er det meget oplagt det mere overbevisende ”Kaboom!”

Den hemmelige ekstra tast bruges i øvrigt også som ”send”. Aktiveres den, vil andre indtastede ord blive distribueret ud på internet.

Lige til sidst:

Selvom det sikkert kunne være sjovt at bygge sit eget personlige Pineapple tastatur, skal I aldrig tage det med på flyrejser eller ind i f.eks. offentlige bygninger, der er bevogtet.

Med dette tastatur I bagagen, er jeg helt sikker på, at man udløser en alarm og bliver anholdt. Også selvom man tilbyder at demonstrere, at håndgranaten i virkeligheden er et tastatur til pc’en….

Pineapple set indnedørs (Foto: dbostian / Github)

Hver tast sidder på en mekanisk swtch. (Foto: dbostian / Github)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nedtur for Netflix, men vandt syv Oscars