OnePlus 9 får superkamera

Kunstig sol dræber Corona

(Foto: Studio Roosegaarde)

Måske vi skal huske ordet Far-UV.

Ikke kun lover teknologien godt for en fremtid med bedre rensning og desinficering af arealer – heriblandt mod Corona.

Flere firmaer ser også ud til at have Far-UV installationer på vej. Både til mindre rum og til hele bydele.

I Danmark er det UV Medico i Aarhus, der har den tidligere partileder og udenrigs-minister Anders Samuelsen som administrerende direktør. Den kendte milliardær Lars Seier Christensen har spyttet penge i upstarts-virksomheden, der har den kontroversielle erhvervsmand Peter Johansen som formand for bestyrelsen. Ham husker nogle måske fra firmaet Martin Professional, der i 1990’erne stod for lysshowet til utallige koncerter.

Danske UV Medico har ikke de samme store armbevægelser fremme som hollænderne. Til gengæld er UV Medicos UV222 tæt ved at være klar til salg. (Foto: UV Medico)

I Holland er det Studio Roosegaarde med kunstneren Dan Roosegaarde i spidsen. Han har designet en ”Urban Sun” ved hjælp af samme Far-UV teknologi. Et projekt, der på alle måder er opsigtsvækkende.

I den sammenhæng er lampen fra danske UV Medico meget mere realistisk.

Den vil UV Medico anbringe i f.eks. venteværelser, restauranter, koncertsteder, hospitaler, plejehjem, skoler, lufthavne, stationer, men også i kontorbygninger og private hjem.

Far-UV bruger en type ultraviolet lys, der har en lavere bølgelængde end normalt. Det betyder, at strålerne ikke er farlige for mennesker. De kan ikke trænge igennem hud og øjne, skriver UV Medico på sin hjemmeside.

(Foto: Studio Roosegaarde)

Almindeligt UV-lys kendes først og fremmest fra solarier, men man ser det f.eks. også brugt i små rense-æsker. Her lægger man ting som smykker, mobiltelefoner, høre-apparater, øretelefoner, briller, nøgler og andet til desinficering.

I en pressemeddelelse hævder UV Medico, at firmaets lampe kan minimere vira og bakterier på enhver fysisk overflade – herunder også Corona.

Installationen skal foretages af specialister, som det danske firma har tilknyttet. En UV Medico UV222 lampe koster fra 1.995 euro eller godt 15.000  kroner. Levetiden på en enhed skal være  5.000 timer.

Hollænderne har en helt anden vision om, hvad man kan bruge Far-UV til end danskerne. De forestiller sig, at store lamper kan hænges op både udendørs og indendørs. De dækker et så stort område med virus-dræbende stråler, at der er tale om en”Urban Sun.”

(Foto: Studio Roosegaarde)

Studio Roosegaarde har lavet flotte billeder af den kunstige sol, men husker også at tage sine forbehold på sin hjemmeside.

Urban Sun kan således kun bruges om natten. Den kan rense og desinficere offentlige områder, men er ikke den ultimative løsning. F.eks. skal folk, der færdes under solen, fortsat have masker på og holde social afstand til hinanden.

Til gengæld hævder Roosegaarde at deres lampe kan rense luften under sig på kun to minutter. Den skal også kunne gøre alle steder og overflader 99,9 procent virusfri. Dog afhængigt af vejr og placering.

Både UV Medico og Roosegaarde har en idé om at gøre forsamlinger med flere mennesker mulige igen for første gang, siden Corona pandemien indtog verden.

Lad os håbe, at det holder stik….

(Foto: Studio Roosegaarde)

(Foto: Studio Roosegaarde)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OnePlus 9 får superkamera