Et liv efter Corona?

Kraftværk til venlig pris

Foto: Motorola)

Normalt har det været OnePlus, der har smykket sig med titlen ”Flagship Killer”.

Længe forsvarede OnePlus også sin påstand ved at levere smartphones i topklasse, der virkelig udfordrede Samsung, Apple eller Huawei i pris.

I dag er OnePlus’ topmodeller ikke længere helt så udfordrende billige, som de var engang. Så måske titlen skal gå videre til et andet mærke.

Jeg er helt sikker på, at Motorola gerne vil arve den og blive kaldt flagskibs-dræber i fremtiden. Med sin helt nye Edge S telefon kunne det være oplagt.

Motorola, der i dag er et datterselskab under Lenovo, præsenterede i går sin nyeste smartphone på det kinesiske marked.

Motorola Edge S skal være den første telefon på markedet med Qualcomms helt nye Edge S processor. Foto: Motorola)

 

Med en pris på 1.999 kinesiske yuan – det er nogenlunde det samme i danske kroner – må Motorola Edge S få de bekymrede panderynker frem hos mangen konkurrent.

Telefonen ser nemlig ud til at levere flotte præstation, hele seks kameraer, et stort batteri plus naturligvis 5G for små penge.

Når og hvis Motorola Edge S når frem til det danske marked, vil den nok koste lidt mere på grund af import-told, moms osv. Men stadig kunne den være et frækt bud på manges næste smartphone.

Til en pris på sikkert under 2.500 kroner kan man selvfølgelig ikke forvente, at Motorola Edge S dukker op med markedets stærkeste motor ombord – Snapdragon 888.

Den må ”nøjes” med lillebror – den helt nye Snapdragon 870. Dens tekniske data ser bestemt ikke tossede ud. F.eks. skal den være 12 procent hurtigere og have 10 procent bedre grafik end sidste års Snapdragon 865, der sidder i de fleste dyre Android telefoner i dag.

For en telefon, der formentlig skal sælges for omkring 2.500 kroner, er det flot med fire kameraer på ryggen. (Foto: Motorola)

Den høje hastighed, som den nye telefon disker op med, har også en anden grund: Indenbords sidder nemlig Turbo DDR5 RAM, der er 72 procent hurtigere end den udbredte DDR4 hukommelse. Desuden styrer Motorola mobilens RAM med UFS 3.1 software, der er 25 procent mere effektivt end 3.0.

Skærmen på Motorola Edge S er en LCD type på 6,7 tommer. Den er hurtig med 90 Hz opdatering og kan vise 2.520 gange 1.080 punkter – Full HD+. Udtrykt på anden måde – displayet har 409 pixels pr. tomme (PPI), hvilket er flot for denne prisklasse.

Seks kameraer lyder også som ret vildt på en billig smartphone – de fire på ryggen og to på fronten.

Hovedkameraet har en 64 megapixel billedsensor med lysfølsom f/1.7 linse. Den suppleres af en ultra vidvinkel på 16 MP, som samtidig kan fungere som makrolinse til næroptagelser.

Desuden er der et dybde-kamera på 2 MP til portrætter plus en ”time-of-flight” sensor med lysring omkring, som måler afstande til motivet meget præcist.

 

På telefonens forside kommer så hele to selfie-kameraer. Det ene er op 16 megapixel til almindelige selfies, mens det andet på 8 MP er til vidvinkel optagelser i 100 graders format.

Brugeren har adgang til Night Mode for fotos i dårlig belysning. Telefonen har en særlig ”vlog” funktion til influencere på Instagram og YouTube, ligesom en Audio Zoom gør det muligt at komme tættere på lydkilde, når man optager video.

Endelig kan kameraerne på Motorola Edge S kan optage video i 6K kvalitet med 30 billeder i sekundet (FPS). Igen imponerende for prisklassen.

Til sidst skal jeg lige nævne, at Motorola Edge S har et stort batteri på 5.000 mAh, som kan oplades ret hurtigt via et kabel og 20 watt. Telefonen er vandtæt efter IP52 og indeholder den seneste nye Bluetooth 5.1 teknologi.

Den nye ”Flagship Killer” kommer i to farver og tre udgaver med henholdsvis 6 og 128 GB, 8 og 128 samt 8 og 256 GB. Hvornår den lander i Danmark, vides ikke endnu, men mon ikke det bliver her til foråret….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et liv efter Corona?