Bedre Samsung lyd i ørerne

Et krus fuld af video

(Foto: Asus)

Engang troede mange, at video projektorer var en uddøende race. Fladskærms-tv var faldet i pris, og deres billeder var klart bedre end, når projektorer sendte video op på et lærred eller en hvid mur.

Projektorerne fik imidlertid et lidt overraskende comeback.

Laser-beamere sørgede for en klart skarpere og mere farverig gengivelse. Samtidig gav ny teknologi mulighed for at bygge projektorer mindre og placere helt op ad væggen, de skulle sende billedet op på.

I år ser det ud til, at de rigtigt små projektorer dukker op. De er mere end mobile, og så kan de køre på batteri. Det gør dem meget mere alsidige end før.

Tag nu den nye ZenBeam Latte L1 fra Asus. Den ligner et kaffekrus i design og er heller ikke større . Den har højttaler indbygget og kan derfor tages med næsten overalt. Bare der er et Wi-Fi netværk, som film eller tv-serier kan hentes ned fra.

(Foto: Asus)

Asus forestiller sig, at Latte L1 kan flyttes rundt i huset til de familie-medlemmer, der lige har brug for projektoren.

Så slipper man for diskussionen om, hvem der har ret til dagligstuens store tv-skærm. Hvis det lidt mindre tv i soveværelset også er optaget, kan familiens yngste da bare tage Latte under armen og tænde op for video i børneværelset.

Asus nyheden er ikke beregnet til at sende billeder i 4K kvalitet op i stort format på væggen. Men den er sikkert rigtig god til YouTube videoer, de fleste computerspil, Snapchat, Instagram, TikTok og selfies.

Billedkvaliteten er 720 punkter (HD), og projektoren skal placeres mindst en meter fra væggen. Så kan den til gengæld blæse billedet op i 120 tommer med beskedne 300 lumens i lysstyrke. Det betyder, at man skal dæmpe den øvrige belysning i lokalet, hvis man vil have tydelige billeder at se på.

Alle disse begrænsninger til trods har ZenBeam Latte L1 også mange oplagte fordele. Først og fremmest størrelsen, den lette betjening og en solid forstærker med 10 watts højttaler inden i ”kruset”.

Betjeningen foregår på små knapper på projektoren, via en trådløs fjernbetjening eller over en app mobiltelefonen, for sådan en har alle eller de de fleste familie-medlemmer jo.

Asus har lagt sin fleksible Aptoid TV platform ind i Latte L1. Den giver så adgang til over 2.500 underholdnings-app inklusive f.eks. Netflix, YouTube. Amazon Prime og snesevis af spil. Som

Den lille LED-projektor skal være nærmest støjfri i drift, og dens interne 6.000 mAh batteri skal kunne vise video i tre timer på en opladning.

Bruger man L1 som en trådløs Bluetooth højttaler for sin smartphone – for det kan den også – øges spilletiden til 12 timer.

Asus siger, at den nuttede projektor kommer til salg senere på foråret. Priser – og om den lander i danske butikker – mangler Asus desværre at fortælle….

Projektoren er pakket ind i grovvævet stof. Det sørger både for en bedre varme-udledning og giver toner fri udblæsning fra den indbyggede 10 watts højttaler. (Foto: Asus)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre Samsung lyd i ørerne