Her er Kinas nye supermobil

Snak med dit køleskab

(Foto: LG)

(Opdateret) Digitale personlige tjenere som Googles Assistent, Amazon Alexa og Apples Siri er godt på vej til at være alle steds nærværende i husholdningen.

Vi taler til mobiltelefonen, giver ordrer via trådløse højttalere eller bestiller varer på tv-apparatet med vores stemme.

Undervejs kan vi så også lige få vokale beskeder den anden vej om vejrudsigt, trafik-situation og svar på spørgsmål om alt mellem himmel og jord.

Tale-styrede hvidevarer har vi også set eksempler på, selvom kun de færreste af dem er nået til danske køkkener endnu.

Nu går sydkoreanske LG et skridt videre og præsenterer til januar en ny serie InstaView køleskabe, hvor man kan åbne og lukke dørene på med en stemme-kommando.

Den feature kan f.eks. være praktisk, når man står med hele favnen fuld af madvarer, der skal ind i køleren.

Nærbillede af LG køleskabets vand-dispenser, der fremover har UV-stråler til både at desinficere drikkeglas og tud på vandbeholderen, (Foto; LG)

 

Også i forbindelse med Corona pandemien kan stemme-funktionen være god. Vi skal jo være forsigtige med, hvad vi rører med fingrene. Det slipper vi for med LG’s vokale døråbner.

Corona står også i centrum for andre nye ideer i InstaView 2021:

F.eks. renser køleskabet automatisk vandglas og den indbyggede vandhane med virus-dræbende UV-stråler, når man vil tappe et glas koldt vand.

Selve begrebet InstaView får også et ekstra nøk. Med InstaView bliver køleskabs-døren gennemsigtig, så man kan se indholdet af føde- og drikkevarer.

Ifølge LG er ”glasruden” i køleskabs-døren blevet 23 procent større. Desuden kan man nu få døren til at blive gennemsigtig med stemme-kommandoer, hvor man i dagens InstaView skal prikke på panelet med en finger eller en knytnæve.

LG’s nye smarte køleskab bliver vis på CES Show udstillingen, der åbner mandag den 11. januar. Først til den tid vil LG afsløre noget om priser og leverings-tidspunkt. Men billigt bliver nyheden næppe….

Dyrt og lækkert. LG’s nye InstaView køleskabe har fået talestyring og desinficering med ultra-violette stråler. (Foto: LG)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Kinas nye supermobil