Disse hørebøffer er til Xbox X

Små Chromebooks stormer frem

(Werner Heiber / Pixabay)

Den generelle trend bort fra den stationære pc – desktoppen – fortsætter under Corona krisen.

Her køber vi langt flere pc’er end normalt, men dem vi køber er enten laptops og især Chromebooks. Sidstnævnte er som regel små, og de er som princip altid online.

At rigtigt mange arbejder hjemmefra eller bliver fjern-undervist, ser man tydeligt fra de nye tal fra analyse-firmaet Canalys. De viser, at der i høj grad har været brug for at købe en ny pc til formålet.

I månederne juli, august og september blev der således solgt 22,7 procent flere pc’er på verdensbasis end i samme periode i fjor. Det er første gang i adskillige år, at pc-fabrikanterne kan mærke en fremgang.

Ellers har det bare være én lang nedtur, der primært skyldes, at folk bruger deres store mobiltelefoner til mails og surfing på internet – ikke længere pc’en.

Kigger man lidt nærmere på tallene fra Canalys, afsløres flere detaljer. Først og fremmest, at de computere, som vi oprindeligt kaldte for ”PC” er på vej yt i folks købelyst.

(Infkgrafik: Canalys)

Salget af bord-pc’er (desktops) og gulv-pc’er (towers) er nemlig gået tilbage med henholdsvis 27 og 33 procent siden sidste år.

De små Chromebooks med Googles styresystem har haft det største vokseværk. De er billige og lette, fordi de kommer uden harddiske.

Til gengæld kræver Chromebooks, at man er online, når man bruger dem. De henter nemlig deres apps og indhold fra ”skyen”, når man tænder dem. Data går man heller ikke rundt med. De lagres i en database på internet.

I Corona tider betyder det nok intet. De fleste sidder jo hjemme med deres Chromebook, hvor den er dækket ind med et Wi-Fi netværk.

Canalys splitter laptop markedet op i tre-fire segmenter, hvad der kan være en smule uoverskueligt., når man ikke kender deres fagbetegnelser.

Overordnet ses er salget af tablets gået frem med 42 procent og af bærbare pc’er med 30 procent. Helt modsat stationære pc’er, der faldt med 32 procent….

Den stationære pc er hastigt på vej ud af folks købelyst. (Jeff Sheldon / Unsplash)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse hørebøffer er til Xbox X