Slut med Endomondo

IKEA vil rense luften

(Foto: IKEA)

For to år siden foretog IKEA en større rundspørge blandt sine kunder, der viste, at fænomenet luftforurening i hjemmet bliver overset alt for meget.

Det har åbenbart givet en aha effekt hos svenske møbelgigant, for nu står IKEA klar med sin første elektroniske luftrenser – på engelsk en ”air purifier.”

Dermed følger IKEA i kølvandet på en masse asiatiske elektronik-firmaer, der har solgt luftrensere i alle mulige størrelser og kvaliteter gennem flere år.

Med IKEA som ny spiller på banen er der gode chancer for, at luftrensere kan blive hvermands eje. Man behøver jo ikke at købe de dyre apparater fra f.eks. Dyson.

Svenskerne har et kendskabs-niveau og en marketing-maskine, der kan få selv elektronik giganter som Samsung, LG eller Xiaomi til at tabe pusten.

IKEA’s første udspil i genren hedder FÖRNUFTIG. Den ser alt andet end high tech ud og ligner mest af alt en flad højttaler, som man kan sætte på væggen.

FÖRNUFTIG er udviklet til mindre rum i boligen eller til et kontor. Den kan rense luften i rum på op til 10 kvadratmeter og gør det ved hjælp af en tre-trins proces.

(Foto: IKEA)

Når FÖRNUFTIG tændes, suger den først luften ind i et såkaldt præ-filter, hvor større partikler som støv, hår, pels osv. sorteres fra.

Næste trin er et mere fintfølende filter, der renser luften for små partikler som pollen og andre allergener. De kan have størrelse ned til 2,5 pico-meter (PM 2.5).

Tredje step er så et filter, der tager sig af forurening i gasform. Det kan være alt fra dårlige lugte, rygning, madlavning til formaldehyde eller flygtige organiske forbindelser i luften (VOCs).

Som altid hos IKEA er betjeningen gjort så enkel som mulig. Man har kun en enkelt drejeknap, der både bruges til tænd/sluk og til indstilling af blæser-hastigheden i FÖRNUFTIG.

IKEA’s nye luftrenser bruger kun mellem 2,5 og 19 watt i strøm, mens den kører. Også de udskiftelige filtre skal være til at betale.

Hvor meget FÖRNUFTIG kommer til at koste, vil IKEA dog ikke fortælle endnu. Luftrenseren kommer nemlig først til salg i Europa fra februar næste år.

Kina er første land i verden, hvor FÖRNUFTIG lanceres. Det sker senere her i november….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med Endomondo