Her bruger vi mobilen mest i sommer

Slut med dansk musik på YouTube

(Foto: StockSnap / Pixabay)

Diskussionen omkring, hvor mange penge danske musikere får for at blive spillet på store online portaler som YouTube eller Spotify, er flammet op i dag.

Google har nemlig meddelt her til aften, at YouTube sletter alle videoer med dansk musik fra på lørdag den 1. august.

Det sker som led i en stillingskrig mellem YouTube og Koda, der repræsenterer de danske kunstnere.

Google kræver, at kunstnerne accepterer at gå 70 procent ned i løn i forhold til den i forvejen lave betaling, de får for at få vist deres værker på YouTube.

Det kan Koda naturligvis ikke acceptere. Som svar har Google besluttet at udelukke danske musikere fra YouTube.

Inden længe er det slut med at se danske musikeres videoer på YouTube. (Foto: Leon Bublitz / Unsplash)

Desuden vil fans af kunstnerne være afskåret fra at høre musikken og se de tilhørende videoer, indtil en ny aftale er på plads.

Koda og de tilsvarende selskaber i Finland og Norge forhandler i øjeblikket med Google om en ny fælles-nordisk kontrakt.

Hidtil har de tre lande haft separate aftaler med YouTube. Den danske udløb i april og blev midlertidig forlænget, så længe forhandlingerne stod på.

Den praksis bryder Google nu med sin lukning for dansk indhold på YouTube. Det er – ifølge Koda – et misbrug af YouTubes totale dominans i markedet.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vores medlemmer igennem mange år har været stærkt utilfredse med betalingsniveauet på YouTube. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi fra Kodas side har været aktive fortalere for et opgør med tech-giganternes free-ride og underbetaling af kunstnerisk indhold, siger Kodas administrerende direktør Gorm Arildsen.

Siden den første aftale mellem Koda og Youtube blev indgået i 2013, har betalings-niveauet ligget markant under, hvad streaming-tjenester som f.eks. Spotify har forpligtet sig til….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her bruger vi mobilen mest i sommer