Kommissionens præsidenter gennem årene

El-rullestol i en kuffert

Gennem årene har jeg her på Leifshows vist en del eksempler på, hvordan moderne teknologi kan hjælpe mennesker med forskellige handicaps. Nye gadges behøver jo ikke kun være til fornøjelse. Hvis de også er praktisk anvendelige, er de vel dobbelt så gode.

Det gælder naturligvis også for smarte nye rullestole som den nye eFoldi Lite, der kan pakkes sammen, så den kan tages med i en almindelig størrelse kuffert. Super idé for dårligt gående mennesker, der gerne vil ud at rejse.

eFoldi er skabt af far og datter Jianmin og Sumi Wang, der har skabt firmaet Sun Tech op omkring deres opfindelser. Den første eFoldi rullestol blev præsenteret for et par år siden og kunne transportere sit menneske 10 kilometer på en opladning og med en topfart på fire kilometer i timen.

Når eFoldi Lite er pakket sammen, kan rullestolen være i en almindelig størrelse kuffert. Praktisk, når man vil have køretøjet med i bil, tog eller fly.

I den helt nye Lite udgave anvender Sun Tech moderne letvægts-materialer som f.eks magnesium og kulfiber. Desuden er folde-teknikken blevet forbedret, og rullestolen forsynet med stærkere elmotor og batteri.

eFoldi Lite vejer kun 15 kilo og kan bære personer på op til 120 kilo. Tager man batteri og baghjul af, vejer rullestolen kun 12 kilo. Den er designet i størrelse og vægt, så den er nem at få med på passagerfly.

Rullestolen rummer en 180 watts elmotor ved baghjulene. Sammen med et Panasonic Li-ion batteri sikrer det en aktions-radius på 22 km pr. opladning og en topfart på seks km i timen. eFoldi kan dreje på en meter takket være sine to baghjul og enkelte hjul i front. Ikke som normalt to foran.

Helt almindelige mennesker uden gangbesvær kan bruge eFoldi Lite som et mere komfortabelt alternativ til de populære el-løbehjul.

Sun Tech hævder, at den nye eFoldi Lite er stærk nok til at kunne køre i uvejsomt terræn, på græsplæner, i sand osv. Den kan køre op ad bakker på op til fem grader, og den er forsynet med elektro-magnetiske bremser. De er ikke kun effektive til at standse køretøjet, men kan også holde rullestolen parkeret sikkert på skråninger.

eFoldi Lite måler 62 gange 53 gange 31 centimeter, når den er foldet ud. Nyheden klappes ud og i på få sekunder. Det kræver kun at åbne et beslag, løsne en pind og rulle das ganze molevitten ud.

Sun Tech søger i øjeblikket finansiering til en storproduktion via iværksætter portalen Kickstarter. Det går vældig godt, for eFoldi Lite har indsamlet over dobbelt så meget som ønsket – og der er stadig to uger af kampagnen.

Interesserede kan forudbestille et eksemplar med 50 pct. rabat. Prisen er så 1.199 GBP eller lige knap 10.000 kroner. Levering skal efter planen ske til december….

eFoldi Lite vejer kun 15 kilo inklusive elmotor, hjul, kuffert og batteri.

Et beslag skal åbnes og denne pind løsnes – så kan man klappe el-rullestolen ud på få sekunder.

eFoldi Lite kan bære personer på op til 120 kilo.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kommissionens præsidenter gennem årene