Sig bedre til lykke med Facebook

Bang & Olufsens tallerken nummer 4

Danske Bang & Olufsen har opgraderet sine velkendte Beoplay A9 højttalere til fjerde generation.  Det ydre design er det samme, som har givet den trådløs højttaler kælenavnet ”skydeskiven”, men indendørs er der sket ting og sager.

B&O nyheden har først og fremmest fået Google Assistent, der dog ikke betyder, at man kontrollere selve højttaleren med sin stemme. I stedet kan man styre andre Google-kompatible ting i hjemmet med vokale kommandoer.

Dernæst er Beolab A9 blevet udstyret med den seneste nye Airplay 2 teknologi fra Apple. Det betyder, at den tallerken-formede højttaler kan indgå i en trådløs multi-room opsætning med bokse placeret over hele boligen.

Og nåhhr ja – der er da en lille ydre forskel på A9 MK4 og dens tidligere generationer. Strømledningen er nu vævet ind nydeligt stof som erstatning for den normale plastik.

Beoplay A9 har været på markedet siden 2012 og har i den mellemliggende tid været en solid sællert for B&O. Også selv om den ”støjende skydeskive” ikke ligefrem er billig at købe. Den nye fjerde generation skal således koste 20.000 kroner pr. styk. Den står i danske butikker fra tirsdag denn 14. maj.

Gennem årene har B&O selvfølgelig forbedret sin tallerken-formede højttaler. I version 3 kom f.eks. to ekstra højttaler-enheder og et Optica jack-stik. Samtidig forsvandt den gamle USB iPod/iPhone konnektor, Spotify Connect og trådløs streaming via DLNA.

Ud over Google Assistent har Beolab A9 MK4 fået forbedret Wi-Fi, multiroom mulighed med AirPlay 2, bedre streaming via f.eks. Chromecast samt B&O’s egen Adaptive Room Compensation.

Sidstnævnte teknologi bruger en kombination af indbygget forstærkning og lydkontrol via en digital sound processor (DSP) til at analysere det rum, som højttaleren er placeret i. Størrelse, dæmpning, møblernes placering osv. Ud fra de målinger indstiler Beolab A9 sit lydbillede, så det passer optimalt til omgivelserne.

Bang & Olufsen Beolab A9 MK4 kan levere rigtigt mange watt til sin pris. 1.500 watt fordelt på syv indbyggede højttaler-enheder, der skal dække mere end det frekvens-område, som et almindeligt menneske kan høre. Fra 33 til 23.000 Hz.

Skydeskiven måler 70 gange 90 gange 41 centimeter inklusive fødder. Prisen på 20.000 kroner er 10 pct. højere end den nuværende MK3 udgave. Prisen kan i øvrigt kan afhænge af de materialer og forplade-stof, man vælger sin Hi-Fi tallerken i….

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sig bedre til lykke med Facebook