Coca-Cola sikker nr. 1 hos det store publikum

Sony snart klar med Xperia 1

Der går længe imellem, at Sony gør væsen af sig på den mobile front. Fra tid til anden går der sågar rygter om, at underholdnings-giganten vil droppe smartphones helt, fordi de japanske designere bare ikke kan ramme rigtigt, hvad det store publikum gerne vil have.

Resultatet har været, at Sonys markedsandel er dykket igen og igen. Folk vil meget hellere købe iPhones, Galaxies, Huaweis, Nokiaer, OnePlus’er, Xiaomier og Vivoer. I Danmark havde Sony for blot få år siden en fast plads blandt de tre mest solgte mobiltelefoner. I dag rækker det ikke engang til Top-5. Det vil sige, at markedsandelen må være pænt under de to procent.

I februar præsenterede Sony, hvad der skulle give mærket et comeback blandt de dyrere smartphones. En kategori af mobiler, som er usædvanlig stor i Danmark. Vi elsker åbenbart topmodeller meget mere end andre, hvilket ikke mindst Apple lever højt på herhjemme.

Xperia 1 er den første mobiltelefon med 21:9 skærm. Den skal kunne vise moderne biograffilm helt uden at skære i siderne.

Da Sony lancerede sin nye Xperia 1 super-telefon på Mobile World Congress i Barcelona, kunne man ikke vride hverken en pris eller et leverings-tidspunkt ud af japanerne. Dem kan Leifshows nu levere – eller i hvert et kvalificeret bud på dem.

Sony begynder at sælge Xperia 1 i Europa den 30. maj. USA følger efter den 12. juli. Så mon ikke Danmark kommer til at ligge omkring samme tidspunkt. Det plejer at være sådan.

Sony har aldrig været et billigt mærke, men med den nye Xperia 1 må vi vænne os til at se topmodellen i prisklasse med Apples dyre iPhone Xs Max. I USA taler man om 949 USD eller 50 dollars lavere end den store iPhone. Prisen i England skal blive 899 GBP. Et gæt på en dansk pris bliver derfor på 8.500 til 9.000 kroner.

Sonys nye Xperia 1 er spændende, men også dyr. Regn med priser i klasse med iPhone Xs Max.

Designmæssigt er Xperia 1 i en klasse helt for sig selv. Det er nemlig den eneste smartphone på markedet med en skærm i 21:9 format. Med andre ord er Sony nyheden ekstrem aflang – eller høj, hvis man stiller den vertikalt. Fordelen skal bl.a. være, at Xperia 1 kan vise biograffilm i det originale bredformat bedre end nogen anden mobil på markedet.

Som noget unikt kan den 6,5 tommer store OLED skærm vise billeder i ægte 4K kvalitet og 3.840 gange 1.644 punkter. Naturligvis med fuld dynamik i farver og kontrast via HDR10. Summa summarum skal Sonys skærm gøre Xperia 1 til noget helt særligt. Folk, der har prøvet den nye Sony, kalder displayet for en ægte juvel.

XPeria 1 er også Sonys første smartphone med tre kameraer på ryggen. Mærkelig er Sonys seneste nye 48 megapixel billedsensor ikke imellem, som Sony ellers i stor stil sælger til konkurrenter som OnePlus eller Samsung. I stedet har alle tre billedskydere på Xperia 1 sensorer på 12 MP – til vidvinkel, super-vidvinkel og tele.

Xperia 1 er Sonys første mobil med tre kameraer på ryggen. De er alle tre på 12 megapixel og kan bl.a. optage video i ægte 4K og super bredformat som i biograferne.

Kameraerne kan selvfølgelig indspille video i ægte 4K kvalitet og i det brede CinemaWide format,  slow motion i Full HD og professionelle 960 billeder i sekundet. Desuden har Sony overført flere avancerede funktioner fra sine spejlrefleks kameraer til sin nye mobiltelefon. Det er f.eks. støjreduktion af billedet og ”Human Eye Tracking” autofokus.

Mere normalt for en toptelefon er, at Xperia 1 udstyres med Qualcomms seneste Snapdragon 855 processor, 6 GB RAM og 128 GB lager. Det kan også nye mobiler, der koster 4.000 kroner mindre. I den sammenhæng virker det direkte tyndt, at Sony ikke har ofret en fingeraftryks-skanner i skærmen på sit nye flagskib.

Sony Xperia 1 er vand- og støvtæt efter IP68 specifikationerne og rummer et ret lille batteri på 3.300 mAh. Batteriet kan oplades trådløst….

Med sin 6,5 tommers skærm i 21:9 format er Sony Xperia 1 en meget aflang telefon.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coca-Cola sikker nr. 1 hos det store publikum