Samsung gjorde comeback i juni

Samsung gør mere for kunsten

Helt fortjent høstede Samsung megen positiv omtale, da man sidste år lancerede de første farve-tv, som ikke kunne ses. Eller rettere – fjernsyn på væggen, der til forveksling lignede et maleri, man havde hængende på væggen.

Samsungs Frame koncept vender nu tilbage i anden generation. Med mere kunst at vælge imellem og fire forskellige magnestiske rammer, som man kan indkranse sit 4K tv i. Desuden rykker Samsungs svar på Apples Siri og Googles Assistant in. Den digitale butler hedder Bixby hos Samsung.

Samsung oplyser, at man har gjort brugerfladen på Frame betydeligt lettere at håndtere. Nu kan man f.eks. browse efter nye ”malerier”  efter farve og kunst-art. I den forbindelse har Samsung bl.a. udvidet med 30 ikoniske fotografier fra New York Times. Alt i alt er det godt 800 skærm-billede at vælge imellem.

Samsung har åbenbart skåret den lille Frame udgave bort. Ingen har kunstværker på væggen, der kun fylder 43 tommer. I stedet kan man vælge mellem enten modeller på 55 og 65 tommer.

Når Frame ikke skal vise kunst, men fungere som tv, har brugeren en 4K skærm med HDR10+ kvalitet. Samsung har nemlig benyttet lejligheden til at indbygge alle de nye finesser og features i Frame, som allerede kendes fra fabrikantens andre 2018 tv.

Det er bl.a. en lettere håndtering, hvor man kan overføre alle ens password-logins på mobiltelefon og Samsungs Universal Guide til selve tv’et. Det vil så automatisk lære, hvilke kanaler I ser oftest og organisere tekster, meddelelser, emails osv, som I kan få vist den store skærm.

Det er her, hvor Bixby kommer ind i billedet. Han tillader f.eks, at man kan tænde og slukke for Frame via en stemme kommando. På samme måde kan man skifte kanal, dreje og ned for lyden osv.

I princippet vil man også kunne fjernstyre andre Samsung apparater fra Frame tv’et og sin klare røst. Det kunne være dvd-afspiller, køleskab, vaskemaskine, mikro-ovn, air condition osv. Det kræver dog, at man har en SmartThings hub – for sådan en sidder ikke indbygget i Frame som standard.

Samsung Frame indeholder sensorer til registrering af lyset i omgivelserne, og om der er mennesker foran tv’et. Er der bevægelse, måler Samsung afstanden til pågældende og justerer billedets kontrast og lysstyrke efter det. Både tv-udsendelserne og kunstværket, som automatisk erstatter tv-billedet, når fjernsynet er slukket. Så får man ikke en stor gråsort plamage på sin væg, når tv’et ikke bruges, men noget meget pænere at se på.

Samsung har heldigvis bibeholdt sin idé med kun et enkelt kabel, som kan ses løbe fra ind og ud af tv’et. ”One Invisible Connection” kalder Samsung sin feature, der erstatter den sædvanlig lednings-spaghetti man ser i mange stuer med tv. Helt usynlig er Samsungs enlige kabel dog ikke, men det er et stort fremskridt.

Jeg har ikke fået de danske priser på Samsungs anden generation af det smukke Frame tv. I USA koster 55 tommers udgaven fra 1.999 USD (ca. 13.000 kroner). Den store 65 tommers version skal man betale 2.799 amerikanske dollars for – ca. 18.000 kroner.

Sidste års Frame model på 65 tommer sælges i Danmark for 20.000 kroner. Men ok – Frame er jo ikke kun et tv, men et kunstværk….

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung gjorde comeback i juni