Opladning helt uden ledning

Tast som i gamle dage

Skønhed frem for funktion. Sådan føler man det tit, når man sætter sig foran en af de nye slanke og elegante laptops. De er utroligt tynde og lette at bære rundt. Men har ingen prøvet at skrive en rapport eller en artikel på tastaturerne, inden de blev sendt ud til kunderne?

Åbenbart ikke. Selv tastaturer i fuld størrelse – på laptops med 15,6 og 17 tommer skærm – har ofte taster, som man næsten ikke kan føle, at man har ramt. For lille vandring hedder det med et teknisk udtryk.

Resultatet er flere slåfejl hos selv erfarne tastatur-ekvilibrister. Måske de dårlige tastaturer ligefrem er en af grundene til, at aviser og magasiner har langt flere stavefejl end i gamle dage.

Håndtaget oppe til venstre, som i gamle dage blev brugt til at bevæge papiret frem og tilbage i skrivemaskinen, er i dag omskifter mellem trådløst Bluetooth og kabeldrift.

Never mind. Jeg håber, at denne artikel er læselig, selvom den er skrevet på et af de flade tastaturer. Og den skal handle om et nyt retro tastatur, som har rigtige taster. Mekaniske, som man kan både høre og mærke, at man har ramt med fingerspidserne.

Rymeks nye KnewKey Retro Bluetooth Mechanical Keyboard er helt åbenlyst inspireret af gamle skrivemaskiner – fra før de blev elektriske med de berømte IBM’er og Olivetti fra 1970’erne og 80’erne.

Mekaniske tastaturer er bestemt trendy igen. Især hos gamer-folket og e-sport udøverne, men Rymeks er mere klassisk. Ikke fordi alt er godt, fordi det er gammelt, men fordi Rymek er bedre at røre ved og skrive i længere tid på.

Drejeknappen til højre på valsen fungerer i dag som volumen knap for både tastaturets støj og baggrunds-belysning.

Lyden – for den hører med til helhedsbilledet af et tastatur til professionelle skriverkarle m/k – er de helt rigtige som på de første pc-tastaturer (fra IBM) og fra skrivemaskinerne før dem.

De støjer – javel – men det gør fabrikker og håndværkere også. Inklusive dem, der formidlede nyheder fra hele verden eller skrev bunkevis af breve, dokumenter osv på utallige kontorer verden over. Inden tekstbehandlingen overtog arbejdet.

Hver enkelt tast på Rymek er udformet i toppen som en heste sadel. Kontakterne underneden – switches – er af den bedste Cherry / Gateron kvalitet. Og så har tastaturet baggrunds-belysning, så man kan skrive i halv- eller helmørke. Længe leve de sene timer på kontoret med spandevis af sort kaffe foran sig.

Hvis man kan lide at sidde ved sin pc i halv- eller helmørke, kan man tænde baggrunds-belysningen under Rymeks tastatur.

 

Meget smart kan man indstille både lysstyrke og tasternes larm på drejeknapper. Rymek kan være både helt tyst og diskret eller lysende og larmende. Det trick kendte man ikke til i skrivemaskinernes tidsalder.

Man kan også vælge imellem, om man vil bruge Rymek tastaturer med kabel eller trådløst med Bluetooth. I sidstnævnte stilling kan tastaturet være forbundet til tre pc’er på samme tid. Hvem der så end har brug for det.

Fleksibel er Rymek under alle omstændigheder. Tastaturet passer nemlig til både Windows, Mac, Chromebooks, tablets og smartphones – ja faktisk til alle styresystemer. Dertil kommer, at det indbyggede batteri holder i 50 timer, inden det skal oplades – ligesom en mobiltelefon.

Rymeks nye KnewKey Retro tastatur fås i enten sort eller karamel-hvid. Det kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Indigogo til priser fra 99 USD – det er knap 650 kroner….

 

Rymeks nye tastatur er forsynet med en praktisk papirholder. Den kan man også bruge til at anbringe en tablet eller en smartphone på højkant.

 

 

Både udseende og følelse er som et godt gammeldags tastatur. Man kan mærke og høre, at man har ramt en tast.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opladning helt uden ledning