Sæt pris på din krop

Findes der et liv uden Facebook?

Kan et samfund fungere uden Facebook? Er verdens største sociale medie blevet en så vigtig del af befolkningens dagligdag, at kommunikationen mellem mennesker bryder sammen, hvis den skal klare sig uden Facebook i et stykke tid?

Denne interessante erfaring bliver en side-effekt af en beslutning, som regeringen i det lille asiatiske land Papua New Guinea netop har taget. Facebook bliver nemlig slukket i en måned af en helt anden grund.

Papua New Guinea håber at kunne få ryddet op i falske profil og pornografi, som åbenbart er et meget stort problem i landet, der ligger øst for Indonesien og nord for Australien.

Landets kommunikations-minister Sam Basil venter, at myndighederne i de fire uger kan filtrere ulovlige konti bort og afsløre brugere, der gemmer sig bag falske identiteter.

Her ligger Papua New Guinea (Kort fra Wikipedia)

Desuden kan en måned på ”Facebook diæt” forhåbentligt få landets brugere til at opføre sig mere ansvarligt, når der igen bliver åbnet til det sociale medie.

Ministeren forklarer, at de nylige Facebook skandaler omkring misbrug af medlemmernes personlige informationer har været med til at fremme Papua New Guineas beslutning om at indføre en ”Facebook-fri” måned.

Han mener, at små og ikke u-udviklede lande som f.eks. Papua New Guinea vil være nemme ofre for bedragerier i og politiske manipulationer med f.eks. Facebook.

Regeringen i landet har bl.a. puslet med en idé om at indføre et nationalt socialt medie, hvor alle profilerne er ægte. Den plan blev dog jordet af eksperter, der henviste til, at kun en lille procentdel af Papua New Guineas befolkning overhovedet har en internet forbindelse eller en mobiltelefon. Et eget socialt medie ville derfor ikke gøre nogen forskel.

Papua New Guinea er 14 gange større end Danmark i areal, men har kun 8,2 millioner indbyggere. Landet var en engelsk koloni og blev uafhængigt i 1973….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæt pris på din krop