Hvad med et digitalt kødben?

54 pct. er nu online på denne jord

Fra tid til anden hører vi politikere eller tech-branchens store personligheder fantasere om en verden, der er helt digitaliseret, og hvor alle mennesker på Jorden kan komme hurtigt i kontakt med hinanden via internet.

Nye tal viser imidlertid, at der er laaaangt igen. Knap halvdelen af verdens mennesker lever fortsat i et digitalt mørke. Uden mobiltelefon eller internet adgang.

Udviklingen mod online samfundet foregår, men nok ikke helt så hurtigt som mange tech-visionærer havde håbet.

For fem år siden – det er en evig lang tid i tech-målestok – havde 33 pct. af jordens befolkninger en internet forbindelse. I dag er det 46 pct. Det svarer til, at 4,1 milliarder mennesker er online.

(Infografik: Statista.com/

Problemzonerne er først og fremmest Afrika og Asien. Kun 35,2 pct. af afrikanerne har glæde af internet. Helt i den anden ende af skalaen ligger Nordamerika med USA og Canada, hvor 95 pct. kan gå online. I Europa er tallet 85,2 pct.

Nogle drømmer stadig, at vi når 100 pct. internet dækning i verden inden udgangen af 2020. Altså om to-et-halvt år. Det tror jeg ikke rigtigt på.

På den anden side er billige smartphones faldet meget i pris, så langt flere har råd til at købe en end for bare få år siden. Desuden brederr det trådløse internet og nye satellit forbindelse online samfundets budskaber ud i stor hast….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad med et digitalt kødben?