Online køb i udlandet kan blive en meget dyr jule oplevelse

Myanmar er verdens mest gavmilde

Det kan godt være, at Myanmar (det tidligere Burma) har store politiske problemer og er kommet i den grimme del af verdenspressen på grund af sin hårdhændede behandling af muslimske indbyggere.

På anden vis markerer Myanmar sig til gengæld som verdens bedste og mest rundhåndede land. Nemlig når det gælder om at give penge til velgørenhed.

Myanmar har nu flere år i træk taget top-positionen i World Giving Index. En global oversigt over, hvor meget verdens lande og befolkninger giver til nødlidende medmennesker.

91 pct. af myanmarerne har givet penge eller varer i de forløbne år. I Danmark er det 54 pct, hvilket giver os en placering som nummer 18 i verden – lige efter Norge, Sverige og Tyskland med 55 pct.

I Island har 68 pct. givet penge til velgørenhed i det seneste år, i England 64 pct og i USA 56 pct, viser analysen, som Charities Aid Foundation udarbejder hvert år.

Forklaringen på, at nogle lande som f.eks. Myanmar og Indonesien ligger meget højt, er de kulturelle og religiøse traditioner. I Myanmar er flertallet af indbyggere budhister, og for dem er det en del af deres tro at give penge og ting til andre – lad det være fattige medborgere eller til munke.

Den nye 2017 analyse bygger også på, hvad voksne folk selv siger, at de har givet til velgørenhed. Der er ingen præcis måling på, om det er sandt eller er pral.

Alligevel er indekset ganske tankevækkende her i juletiden, hvor mange mennesker har det med at blive lidt blød om hjertet – og derfor er mere motiverede for at gøre gode ting….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Online køb i udlandet kan blive en meget dyr jule oplevelse