Aibo – den uimodståelige robot

iParadise afsløring om Mac’ens herrer

577 kæmpemæssige Air A380 passagerfly, 219 millioner nye iPhone X telefoner, 1.272 fodboldspillere af Neymars kaliber i Paris Saint German – eller 2.632 Lockheed F-35 jagerfly af samme slags, som det danske luftvåben kun har råd til 27 af.

Det er, hvad Apple kunne købe for de mange penge, koncernen bag iPhones og Mac computere har parkeret på udenlandske konti for at betale skat.

252 milliarder USD eller over 1,6 billion kroner er det beløb, som de nye, meget omtalte Paradise Papers afslører om Apples konti i udlandet.

Tim Cook var allerede penge-troldmanden hos Apple, da Steve Jobs levede. Nu er Cook selv topchef og har parkeret enorme pengesummer uden for skattevæsnets rækkevidde.

 

Det utrolige beløb, som mange af os har været med til at fylde i kassen via vores ivrige køb af Apple produkter, er primært gemt på konti på øen Jersey i den engelske kanal.

Efter lækken af de såkaldte Paradise Papers fra advokat firmaet Appleby på Bermudas øerne øst for USA – et andet kendt skattely – har Apple pludselig fået travlt med at forsvare sine dispositioner.

Ifølge Apple har koncernens nye finansielle struktur ikke sænket skatten i forhold til tidligere, hvor en stor del af Apples penge var parkeret i Irland.

Chelseas ejer Roman Abramovich ville nok ikke bryde sig om, hvis Apple fik bygget 471 kopier af hans super luksus yacht. Det ville der være råd til for de penge, som Apple har parkeret i skattely på Jersey (foto: Keld Gydum / Wikipedia).

Apple er fortsat verdens største skattebetaler, der har betalt omkring 35 millioner USD – ca.   kroner – i virksomhedsskat over de seneste tre år.

Uanset, om Apples finans cirkus via Jersey, Bermuda osv. er lovligt eller ej – så er det utroligt mange penge.

Hvor mange giver denne nye infografik fra Statista et godt billede af: Penge kunne f.eks. bruges til at købe 148.235 Bugatti super-sportsvogne eller 474 eksemplarer af verdens næst-dyreste luksus yacht – Eclipse. Den bette båd på 162 meters længde tilhører den russiske milliardær Roman Abramovich, som de fleste kender bedst som ejer af fodboldklubben Chelsea.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aibo – den uimodståelige robot