Lav te på en ny måde

Hvert andet smarte ur er et Watch

Efter et par år med skuffende salg er der omsider kommet gang i salget af smartwatches. Nogenlunde samtidig med, at de digitale ure har fået en blåstempling fra modebranchen. Adskillige berømte tøjmærker kommer nemlig nu med egne smarte ure.

De skal imidlertid op imod nærmest u-opnåelige Apple. Firmaets Watch sidder nemlig på en markedsandel på 50 pct. af de smarte ure, der blev solgt i andet kvartal af 2017.

I månederne april, maj og juni fik Apple afsat 3,4 millioner Watch ure på verdensplan. Den nærmeste konkurrent er Samsung, der kun solgte 800.000 Gear ure i samme periode.

Rivaler som Garmin og Samsung har i de senere dage præsenteret nye smartwatches, der skal forsøge at ryste lidt ved Apples dominans. Det samme har Fitbit, som nu forsøger sig med en rigtig smartwatch efter flere års stor succes med digitale fitness armbånd.

Spørgsmålet er, om det lykkes. Apple ventes nemlig at introducere en Watch med indbygget mobiltelefon og SIM-kort i næste uge. Ved samme event, hvor iPhone 8 har verdenspremiere.

Sådan en super udgave af Watch betyder, at man ikke længere behøver at have en iPhone på sig. Uret kan selv hente internet informationer som kalender, email, streamet musik, vejrudsigter, fitness data osv.

Fitbit sælger lige så mange af sine fitness armbånd som Apple smartwatches.

Ifølge analyse firmaet IDC udgør smartwatches stadig kun en ret lille del af det totale marked for ”wearables”, som der blev solgt 26,3 millioner af på verdensbasis i årets andet kvartal.

Kinesiske Xiaomi solgte f.eks. 100.000 fitness ure flere, end Apple fik afsat Watches. Fitbit solgte lige så mange fitness trackers som Apple smartwatches.

Mange kalder stadig Apple Watch for en kommerciel fiasko, men det kan svært forsvares, når man ser Apples markedsandel blandt de kloge ure.

Måske har forventningerne blot været skruet for højt op. Smartwatches revolutionerer nemlig ikke verden på samme måde, som iPhone gjorde for ti år siden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav te på en ny måde