Hvis den almindelige iPhone 8 ikke er fin nok

iPoddens langsomme død

I torsdags skrev jeg her på bloggen, at Apple ville dræbe sine små iPod Shuffle og iPad Nano musik-afspillere. På den måde skruede Apple sit udvalg ned på blot en enkelt model – iPod Touch.

Apple meddelte ikke officielt, at iPod stopper, men Nano og Shuffle modellerne forsvandt fra én dag til en anden fra Apples online shop – og så kan man jo godt lægge to og to sammen. Dagen efter indrømmede Apple så, at de to små musik afspillere er udgået.

Beslutningen kommer ikke så den store overraskelse. iPods havde deres store tid i årene, lige før iPhone kom (i 2007) – og siden er det bare gået nedad for salget af Apples musik afspillere.

I de senere år har Apple ikke opgraderet sine iPods særlig meget, og de små Nano og  Shuffle modeller havde tilmed den ulempe, at de ikke kan bruge streaming services som Apple Music.

For 10 år siden var iPod lige så almindelig blandt unge, som iPhone er i dag.

Men da den første iPod dukkede op i efteråret 2001 – så længe er det faktisk siden – var den en revolution. iPods ringede klokkerne ind for den digitale musiks tidsalder.

iPod blev hurtigt en ”cash cow” for Apple og stod i 2006 for hele 40 pct. af Apples omsætning. Det er der ikke så mange, som husker i dag, hvor der står iPhone på det meste fra Apple.

I 2014, der er det seneste år, hvor Apple oplyste om iPod salget, blev der afsat 14,4 millioner styk i verden. De udgjorde bare 1,25 pct. af Apples omsætning . Seks år tidligere var tallet 55 millioner.

Det bliver interessant at se, hvornår Apple giver det endelige dødsstød til iPod. Det varer nok ikke så længe….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvis den almindelige iPhone 8 ikke er fin nok