Expanse nydelse for øjne og ører

Velsignet være robotten

Kunstig intelligens får en større og større betydning for menneskers velbefindende. Den hjælper os i husholdningen, overtager snart lægers og sygeplejerskers opgaver – så hvorfor skulle en robot ikke også sørge for vores åndelige støtte og rådgiver?

Da Tyskland forleden dag fejrede reformationens 600 års jubilæum, var det bl.a. med et eksempel på fremtidens præst og sjælesørger.

Eller rettere nutidens. BlessU-2 var nemlig i høj grad virkelig, sådan som robot præsten blandede sig mellem mange tusinde besøgende i Martin Luthers hjemby Wittenberg.

Opfinderne af BlessU-2 er godt klar over, at ideen med en robot, der uddeler elektroniske velsignelser, ikke vil blive lige vel modtaget af alle troende.

De håber dog, at BlessU-2 og udstillingen omkring ham kan udfordre folks tankegang og måske fremprovokere flere ideer til, hvordan kunstig intelligents og robotter kan udforme fremtidens religiøse liv.

BlessU-2 består af et hoved, to arme, en skærm og en håndfuld sensorer. Den kommunikerer med brugerne lidt som en penge-automat med touch display, hvor folk kan vælge sprog, om robottens stemme skal være mandlig eller kvindelig – og om de ønsker en opmuntrende velsignelse eller en ”fornyende” af slagsen.

Måske vi skal forvente at se BlessU-2 artsfæller uddele bibler i kirken i fremtiden, hilse på folk ved indgangen eller læse prædikener op, som præsten har fundet frem via sin computer. Rent teknisk er der ikke noget i vejen for, at det kan lade sig gøre.

Interesserede kan møde BlessU-2 robotten frem til den 10. september i Lichtkirche i den tyske Lutherstadt Wittenberg….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Expanse nydelse for øjne og ører