Så stor bliver 5G telefoni

Expanse nydelse for øjne og ører

Står elektrostatiske højttalere foran et stort comeback, der gør dem populære blandt menigmand.

Ambitionen er der i hvert fald hos australske IC One Two, som én gang for alle vil gøre op med, at elektrostater lyder lige så godt, som de er dyre.

Af samme grund har elektrostater med britiske Quad som de mest kendte aldrig fået en udbredelse blandt andre end Hi-Fi entusiaster, der havde god plads i både lytterum og på bankkontoen.

Expanse The Beat kan give pc-spil en betydeligt bedre lyd.

Elektrostater er nemlig normalt ret store. Som en dør faktisk, hvis de da ikke ligner varme radiatorer som de oprindelige Quad højttalere.

Til gengæld er elektrostater berømte for deres uovertruffent præcise gengivelse af mellemtoner og diskant. Bas duede de ikke til og skulle have hjælp fra en separat subwoofer.

IC One Two bryder med den tradition. Dels skal prisen være helt nede i 179 USD. Dels er deres Expanse højttalere meget mindre og passer godt til f.eks. surround anlæg eller til at forbedre lyden fra ens fladskærms-tv.

Australierne vil tilbyde de superslanke Expanse i to størrelser: The Beat er den lille og beregnet til at stå på et skrivebord – f.eks. sammen med en laptop til spil og musik. The Kick er større og kan bl.a. placeres på hver side af et tv.

Expanse The Kick passer fint til stuens tv-center.

Begge Expanse højttalere har samme specifikationer og samme integrerede 100 watt digital forstærker med FM-tuner. Frekvens området er 55 til 20.000 Hz og kan med fordel udvides med en konventionel 40 watts subwoofer. Den hedder The Slam og kan købes som ekstra udstyr.

 

Expanse er fuldt moderne og kan enten hente deres musik input trådløst via Bluetooth fra f.eks. en smartphone eller via kabel og phono-stik fra en pladespiller, receiver, dvd-afspiller osv.

Mit første indtryk er, at Expanse ser ganske smukke ud – og at deres elektrostatiske teknologi lover rigtig godt. Dertil kommer en meget attraktiv pris. Hvad der mangler, er en lytteprøve.

Hvis man forudbestiller nu via iværksætter portalen Indiegogo, fås et sæt Expanse Beat til en intro-pris på kun 299 USD (ca. 2.000 kroner) og et sæt Beat for 399 USD (ca. 2.700 kroner). Køber man The Slam subwooferen med, bliver sættet 100 USD dyrere….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så stor bliver 5G telefoni