Spænd tandpastaen ind

OnePlus 5 kommer i juni

Forsommerens måske mest spændende smartphone nyhed – i hvert fald set ud fra danske øjne – må være den nye OnePlus 5.

Den kinesiske fabrikant er nu for alvor ved at varme op til lanceringen. Dels ved at lække stadig flere informationer om den nye smartphone i topklasse.

Dels ved for et par et dage siden at meddele på sin blog, at folk nok hellere må se at få købt den nuværende OnePlus 3T telefon, for den produceres ikke længere. Når lageret er tømt, er det slut med OnePlus 3T, der ellers ikke er mere end et halvt år gammel. Den havde verdenspremiere i november-

OnePlus 3T er en fremragende smartphone – og tilmed meget fornuftig i pris. Så man går bestemt ikke galt i byen ved at sikre sig et eksemplar hos teleselskabet 3.

Denne skitse tegning har været vist på Kinas populære Weibo sociale medie. Det viser en OnePlus 5 med cover af keramik og glas – lidt i stil med Samsungs nye Galaxy S8.

Den kommende OnePlus 5 bliver endnu kraftigere, men sikkert også dyrere.

I modsætning til Apple og Samsung har OnePlus ikke faste måneder på året, hvor de nye telefoner præsenteres. Tidligere OnePlus modeller er dukket op både i april, maj, juni og november.

Med den opvarmning, der foregår lige nu, er en dato medio juni meget sandsynlig. Og hvad får vi så i godteposen denne gang.

Først og fremmest en telefon med Qualcomms nyeste Snapdragon 835 processor ombord, 6 eller 8 GB RAM som standard og med enten 64 eller 128 GB lager. Mere kan sættes i via MicroSD kort.

Dette foto skal angiveligt vise en OnePlus 5 pakket ind i et ekstra beskyttelses cover. Regn ikke med, at selve telefonen får en bagside som den viste.

OnePlus skal dog have ”tunet” sin 5’er bedre end Samsung sin Galaxy S8. I hvert fald viser første lækkede tempotests fra Kina, at den nye OnePlus er markant hurtigere end Samsung og Googles Pixel. Også, når det gælder grafik-krævende spil.

Skærmen bliver sandsynligvis på 5,5 tommer, men nu opgraderet fra Full HD til Quad HD – på linie med konkurrenterne fra Samsung, LG, Huawei osv.

OnePlus 5 ventes at få et dobbelt kamera på ryggen – helt i stil med Huawei, LG og en række andre fabrikanter. Sandsynligheden taler for 16 megapixel både på bagside og til selfies på fronten, men rygter vil  vide, at OnePlus har været på indkøb hos Sony for at få fat i de allernyeste sensorer på 20 eller 23 megapixel.

OnePlus har tidligere eksperimenteret med covers af glas eller keramik. Derfor kan det sagtens være, at den nye OnePlus 5 får det fremfor en indpakning i metal.

OnePlus 5 følger smartphone moden og får et dobbelt kamera på ryggen.

Spionfotos, der florerer på Weibo – Kinas svar på Facebook – kunne tyde på, at OnePlus 5 får en front helt af glas. Præcis som den nye Samsung Galaxy S8, der bliver en af OnePlus telefonens direkte rivaler.

Hvis det er tilfældet, vil den traditionelle hjem-knap nok blive afløst af en fingeraftryks skanner, mens to højttalere placeres i bunden på hver side af et USB Type C stik.

Til sidst lige forklaringen på, at den nye OnePlus ikke hedder ”4”, men 5. Det skyldes, at tallet 4 betragtes som uheld og ulykke i mange asiatiske lande….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spænd tandpastaen ind