Nu kommer Nokias retro mobil

Messenger får et nyt ansigt

Facebook Messenger er en mega succes med over en milliard brugere verden over. Så det var en god idé, Mark Zuckerberg fik, da man for et par år siden besluttede at trække besked sektionen ud af Facebook og lægge den så en separat Messenger app.

Messenger har fået mange nye funktioner siden da. Så mange, at app’en måske har mistet noget af sit lette og brugervenlige design. I hvert fald for nye brugere af Messenger.

Oprindeligt var det meningen, at Messenger primært skulle være en hurtig og nem måde at sende beskeder til sine venner og familie. I dag er Messenger nærmest et full-service program med avancerede features til billeder, video, gruppe forsendelser og meget andet.

Facebook har lyttet til kritikken og forsøger nu at vende tilbage til det enkle og overskuelige med en ny åbnings-skærm til Messenger. Den blev introduceret i går og skulle også dukke op på jeres app meget snart – hvis den ikke allerede siger god dag til jer nu.

Den nye Messenger skærm er opdelt i grupper, som skal gøre det meget nemmere at overskue sine meddelelser – og hvem af jeres kontakter der er online.

I toppen af skærmen finder man nu tre hoved-faner (tabs) til Messages, Active og Groups. Lige nedenunder er Messenger Day placeret, der er Facebooks egen version af Snapchat.

Sektioner for Home, Calls, People og Games finder man nu i bunden af app skærmen. Her vil der også inden længe komme en ny Discover knap.

Ny er også en røde punkter, der minder Message brugeren om, at han eller hun måske har glemt nogle ting, de lige burde tjekke i app’en.

Den nye Facebook Messenger skærm ser ens ud på iPhones og Android. Over en milliard mennesker vil se den på deres smartphones og tablets senest i weekenden.

Facebook har i øvrigt rullet en ”Lite” udgave af Messenger ud til 150 lande endnu – heriblandt også Danmark.

Lite er en slanket udgave af Messenger, der bruger færre data og har knap så mange funktioner som den normale app. Den er primært henvendt til lande, hvor befolkningen har langsomme smartphones og dårlige mobilforbindelser.

Messenger Lite er derfor næppe vildt relevant i Danmark, hvor vi har en ganske god mobil infrastruktur med 4G de fleste steder – og hvor folk har smartphones, der ikke er særligt gamle….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Nokias retro mobil